Скандалът, който избухна вчера заради мача Черно море - ЦСКА (1:3), става все по-голям. Колегите от "Спортал" научиха нови подробности от неприятния случай, след който "моряците" се разделиха с Георги Илиев, Петър Витанов, Георги Китанов, Виктор Генев и Пламен Димов, а младият Иван Дюлгеров е с последно предупреждение. 

Оказа се, че футболистите на варненци са били на не един, а на два полиграфа. Първият е бил иницииран от ръководството на Черно море и е проведен преди седмица от професионални психолози на МВР. Той не е бил издържан от въпросните състезатели и поради тази причина те са освободени от клуба. Останалите "моряци" са преминали успешно полиграфа. 

От своя страна провалилите се играчи сами са отишли на втори детектор на лъжата, който е проведен на 24 май 2019 г. в София от фирмата Детект БГ ЕООД. Не е ясно кой е препоръчал тази фирма на състезателите, но резултатите са различни в сравнение с тези от първия полиграф. 

Именно вторите резултати бяха изпратени на Sportal.bg от шестимата състезатели на Черно море.

"Нашата медия опита да се свърже с хората от Детект БГ. Първоначално те ни обещаха, че ще говорят с нас след един час. Разговорът ни се проведе около обяд. След два часа отново потърсихме фирмата за коментар, но от Детект БГ спряха да отговарят на телефонните ни обаждания, въпреки обещанието, което ни бяха дали", пишат още от "Спортал".

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019