Няма изненада! Лудогорец е шампион на България за осми пореден път. "Орлите" се наложиха с категоричното 4:1 над Черно море в последния кръг и отново ликуват с титлата. Докато футболистите на Стойчо Стоев се забавляваха срещу "моряците", преследвачът им ЦСКА остана с празни ръце. "Червените" се нуждаеха от победа над Ботев (Пловдив) и чакаха издънка на Лудогорец, които обаче не позволиха хегемонията им да бъде нарушена.  

Въпреки многото издънки през сезона (10 равенства и 3 загуби; победите са 23), "орлите" прибавиха осмата шампионска титла в богатата си витрина. Грандът завършва първенството със 79 точки, а ЦСКА със 78, след като успя да победи с 1:0 Ботев.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Началото на головото шоу в Разград беше дадено от Димо Бакалов. Бързоногият сливналия откри резултата в десетата минута. В 23-ата Жоржиньо изравни, но радостта на гостите от Варна не трая дълго, тъй като Якуб Шверчок вкара в 32-ата за 2:1. 

В 58-ата минута отново той бе точен - 3:1. В 70-ата полският нападател оформи хеттрика си за крайното 4:1 и в Разград дадоха началото на празненствата.

За треньора Стойчо Стоев това е втора шампионска титла с Лудогорец. Специалистът ликува с клуба от Разград и през сезон 2013/2014.

Черно море завършва на пето място с 52 точки. За последно варненци са били пети през сезон 2007/08, а досега имат само едно по-предно място - бронзовите медали през 2008/09. Официален дебют за Черно море при гостуването в Разград записа юношата Александър Георгиев, който днес празнува рожден ден. Освен това и вратарят Иван Дичевски също направи официален дебют и пази цял мач срещу шампиона на България.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019