Юношите на Левски победиха връстниците си от Черно море с 2:1 в двубой от 22-рия кръг на първенството, игран на стадион "Корабостроител".

"Моряците" започнаха по-активно и създадоха няколко добри положения пред противниковата врата, но не успяха да реализират в първия четвърт час игра.

Левски откри резултата още с първата си добра възможност в двубоя. Михаил Петров центрира към наказателното поле, където централният нападател Стивън Стоянчов се извиси над всички и с глава изпрати топката в мрежата - 0:1.

След малко повече от час игра се откри най-добрата възможност пред "моряците". Кристиан Михайлов беше изведен очи в очи с Александър Марков, но стражът на столичани се отличи със страхотна намеса и изби в корнер.

Четвърт час преди края на редовното време капитанът на варненци Ивайло Димитров беше фаулиран в наказателното поле, а главният съдия не се поколеба да посочи бялата точка. Именно Димитров се нагърби с изпълнението на дузпата и изпрати вратаря в обратния ъгъл - 1:1.

Десет минути преди края Черно море вкара втори гол, който обаче бързо беше отменен заради засада на Кристиан Михайлов.

Във втората минута от добавеното време Левски стигна до победата. Влезлият като резерва Никола Кунчев се оказа на точното място в наказателното поле, за да засече центриране отляво и да донесе трите точки на своя тим.

Припомняме, че снощи се игра дербито при мъжките отбори, в което Черно море се наложи над Левски с 3:1.