Нападателят на ЦСКА 1948 Александър Колев беше награден с приза за Най-добър играч за 31-ия кръг в Еfbet Лига. Голмайсторът на "червените" получи отличието след хеттрика си при победата с 5:1 над Арда. 

29-годишният Колев изпревари за наградата Сисиньо (Лудогорец), Николай Минков (Ботев Пд), Ивайло Чочев (ЦСКА 1948) и Иван Дюлгеров (Черно море), които също получиха гласове. 

Алек Колев благодари на всички треньори, гласували за него, след което съобщи, че е в процес на преговори с ЦСКА 1948 за нов договор. Контрактът му с "червените" беше до края на сезона. Желанието му е да остане в клуба.

"Смятам, че се представих добре този сезон, както и ЦСКА. Малко не ни достигна да се класираме на седмото място и да играем бараж за участие в евротурнирите. Сами сме си виновни, че с човек повече допуснахме Берое да ни изравни в последната минута", каза Колев в Пресклуб "България". 

"Не съм работил досега с Любослав Пенев, но знам, че държи много на дисциплината и пуска в мачовете тези играчи, които са се представили най-добре в тренировките. Това е добре за мен. Много амбициозен е и се надявам под негово ръководство да се представим още по-добре", коментира нападателят.

Колев, който е със сериозен опит в полското първенство, направи и съпоставка между двете лиги и отличи силните страни на Екстракласа. "Ако там се появи някой по-техничен футболист, веднага го забелязват. Иначе всички имат отлична физическа подготовка. Прави ми впечатление, че за разлика от Полша, тук младите играчи веднага след края на тренировките бързат да си тръгнат. Никой не остава да тренира самостоятелно. Аз тренирам допълнително, но не съм станал Христо Стоичков, а и няма да стана", каза Колев с усмивка.

Голмайсторът разкри и любопитен факт за сина си. 

"Досега синът ми присъства на три мача, в които играех, и в трите вкарах гол. Явно ми носи късмет, затова обмислям в следващия шампионат да го водя със себе си на всеки мач. Тогава може и да стана голмайстор на първенството", завърши Алекс Колев, който в 13 мача в първенството през изминалия сезон вкара 9 попадения. 


*Снимка: БЛИЦ