Мениджърът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков даде пресконференция преди предстоящия мач на отбора му като гост на ЦСКА. Двубоят е в неделя от 19:00 часа на стадион "Българска армия". Първият мач между двата тима на старта на шампионата завърши 2:2.

"Ще видим в неделя вечер дали мачовете им в Европа са предимство. Имат много добри футболисти, които могат да бъдат заменени, да ротират и няма да бъде проблем за тях този мач, който изиграха", коментира Балъков. 
 
"Не мога да кажа дали ще ни подценят. Ние държим да сме компактни, агресивни. Оттам нататък какво те ще правят, нас не ни интересува. Проблеми при нас колкото искате. Георги Русев е контузен, а тези, които бяха в карантина, някои се върнаха, но нямат тренировки. Имаме доста проблеми в отбора, но не искаме да ги слагаме на първа линия. Няма да се оплакваме и се стягаме. Който е здрав, той ще играе. Мисля, че всичко е ясно, че има разлика между двата отбора. Познавам треньора им, той е минал през немската школа. Ясен ми е стилът му на игра. Всички се знаем, но въпросът е в деня на мача идеите на треньора да се реализират и да има успех. ЦСКА играе по различен начин от предишния треньор. Нормално, логично е", каза легендата.
 
За първия мач между двата отбора, Бала коментира: "Работихме върху грешките. Допуснахме в края на полувремето тогава ненужен гол. Той даде самочувствие на ЦСКА. Голът си беше от стандартна ситуация, но наивен фаул, от който ни вкараха. Тези неща ги има във футбола, така че продължаваме да тренираме. Знаем, че не сме стигнали тази организация и синхрон между линиите, който ни се иска. Ще видим, нека мине срещата в неделя, важното е да сме си взели урок за грешките от предния двубой с тях".
 
"Има голям спортен натиск върху нас. Сега играем срещу ЦСКА и при нас той е изключителен. Не мисля, че е по-малък от този, който е при нашия противник", коментира Балъков.

Легендата отново говори за починалия Диего Марадона - "Преди 95-а година, когато той беше за малко станал треньор на Расинг, неговият мениджър и моя говорихме да премина при него. Това беше тогава неговата идея - да отида от Спортинг (Лисабон) в Аржентина, но Аржентина ми се стори дестинация, която доста ме отдалечава от Европа. Затова взех решение да остана в Португалия. За жалост съдбата не ми даде шанс да бъда при него, но той после след шест месеца не беше треньор на Расинг. Бог да го прости, невероятен, изключителен футболист. Бил ми е и идол. Винаги съм искал да играя срещу него, но нямах късмета. Който се е допрял до него и е бил в компанията му, знае, че е невероятно изживяване и спомен."
 
Бала тъгува и за Никола Спасов. "За мен беше голям удар, когато разбрах, тъй като често сме се чували и сме говорили за футбола. Като гръм от ясно небе ми дойде новината за смъртта му, но това е явно животът. Спасов за българския футбол е дал много не само като човек. Никога не е влизал в конфликти, не е правил нещо нередно. Беше много качествен човек и жалко, че го няма между нас вече. Много жалко", завърши Балъков.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството