ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Настъпи моментът за най-ключовия ден от сезон 2022/23 на efbet лига, тъй като предстои да се определи не само шампионът на страната, но и кой отбор ще играе директно в квалификациите на Лигата на конференциите и кой ще мине през бараж срещу Арда.

В 18:45 часа започнат трите важни мача, които ще дадат отговор на най-големите въпросителни. Тогава започват срещите ЦСКА 1948 - Локомотив (Пловдив), Черно море – Лудогорец и Левски – ЦСКА.

Иначе казано – днес е денят с главно „Д“ в сезон 2022/23 на efbet Лига. Интересното е, че той идва точно 79 години след един друг важен ден с главно „Д“ в историята. На 6 юни 1944 година започва десантът на съюзниците в Нормандия. Началото на операция „Оувърлорд“ е известна като D-Day (денят на всички дни или просто денят с главно „Д“) и от нея зависи до голяма степен съдбата на Европа и Втората световна война..

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Ключови за битката за титлата ще бъдат срещите на „Тича“ и „Васил Левски“. Преди началото на заключителния пети плейофен кръг на първата шестица Лудогорец има аванс от една точка пред ЦСКА. При всички положения на „армейците“ им трябва победа над „сините“ в юбилейното 160-о шампионатно издание на вечното дерби, за да запазят шансове за шампионското отличия.

При всеки друг резултат от сблъсъка със "сините", национален първенец за 12-а поредна година ще бъде Лудогорец и то независимо от резултата от двубоя му с Черно море. „Орлите“ имат по-добри показатели в директните си срещи с „червените“ в редовния сезон.

Толкова важни за титлата два мача в последния кръг са играни за последно през сезон 2018/19. Тогава преди последния кръг Лудогорец също имаше една точка аванс пред ЦСКА. На 24 май 2019 г. в решителните срещи „армейците“ трудно надвиха Ботев (Пловдив) с гол на Жоржиньо в последната минута. Към момента на попадението на „червените“, „орлите“ вече водеха с 4:1 като домакин на Черно море си бяха гарантирали титлата.

Колкото до битката за директно класиране в квалификациите за Лигата на конференциите – в нея са замесени ЦСКА 1948 и Левски. Шансът на „сините“ да изместят „червените“ от третото място в класиране, даващо право на избягване на баража срещу Арда. За целта Левски трябва да победи ЦСКА във вечното дерби, докато ЦСКА 1948 трябва да загуби от Локомотив (Пловдив). При всеки друг резултат тимът на Атанас Рибарски ще вземе бронзовите медали.

ЛЕВСКИ – ЦСКА

Днес от 18:45 часа по Диема Спорт
София, „Васил Левски“
Съдия: Драгомир Драганов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Левски: Андреев, Петрис, Сундберг, Ван дер Каап, Цунами, Краев, Кръстев, Стефанов, Роналдо, Уелтън, Рикардиньо
Контузени: Кордоба, Бари
Наказани: няма

ЦСКА: Бусато, Махмутович, Юга, Хр. Петров, Турицов, Вион, Жеферсон, Кареасо, Шопов, Назон, Хайнц
Контузени: Де Нойер, Морено, Матай
Наказан: Кох

Баланс за първенство: 159 мача, 56 победи за Левски, 46 равенства, 57 победи за ЦСКА, г.р. 218:209 за ЦСКА

ЧЕРНО МОРЕ – ЛУДОГОРЕЦ

Днес от 18:45 часа по Диема Спорт 2
Варна, „Тича“
Съдия: Волен Чинков

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Черно море: Дюлгеров, Попов, Атанасов, Дробаров, Ал. Василев, Панайотов, Велев, Фернандес, Сула, Пашеко, Ат. Илиев
Контузени: няма
Наказани: няма

Лудогорец: Падт, Терзиев, Вердон, Русо, Витри, Пьотровски, Гонсалвеш, Делев, Видал, Деспосов, Тисера
Контузени: Алмейда, Групер, Недялков, Рик
Наказан: Тиаго

Баланс за първенство: 33 мача, 4 победи за Черно море, 6 равенства, 23 победи за Лудогорец, г.р. 66:29 за Лудогорец

FK CSKA 1948 SofiaЦСКА 1948 – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)PFK Lokomotiv Plovdiv 1926

Днес от 18:45 часа по Диема Спорт 3
Бистрица, „Витоша“
Съдия: Валентин Железов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА 1948: Ганев, Фуртадо, Сим. Петров, Грънчов, С. Александров, Даскалов, Умарбаев, Чочев, Русев, Р. Кирилов, Ал. Колев
Контузени: Джонатан, Бидунга, Сидклей
Наказан: Елитон

Локомотив (Пловдив): Томов, Матеус, Паскалев, Сегура, Томашевич, Зебли, Дион, Хр. Иванов, Каракашев, Джовани, Д. Илиев
Контузен: Павлов
Наказани: няма

Баланс за първенство: 9 мача, 5 победи за ЦСКА 1948, 3 равенства, 1 победа за Локомотив (Пловдив), г.р. 13:5 за ЦСКА 1948

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!