Нападателят на ЦСКА 1948 Мартин Камбуров получи наградата си за футболист на месец октомври.  

„Благодаря за признанието. Значи съм се представил добре. Имаме два мача до края, така че трябва да ги изиграем максимално стабилно и да вземем максимум точки.

„Ако знам, че след 5 мача ще мина рекорда на Петър Жеков, ще знам кога да спра. Не виждам обаче защо трябва да спра веднага. Не казвам, че ще спра, но и не виждам защо да се отказвам. Сигурен съм, че освен Курьор, друг трудно ще вкара 16 гола в първенството.

Аз съм реалист човек. Нашият отбор влиза за първи път в А група. Имаме опитни играчи, но и такива, които са играли само в Б група. Това не е оправдание. Резултатите ни са перфектни. Единственият мач, където ни надиграха, беше на „Герена“. ЦСКА не ни надигра, можехме и ние да бием. Справяме се доста добре, похвално е, че се налагат млади български футболисти.

Като локомотивец няма как да не се радвам за успеха в пловдивското дерби. Никога досега Локо не беше побеждавал Ботев с такъв резултат.

Не му беше лесно на Дерменджиев да работи в националния покрай коронавируса. Трябваше всеки мач да сменя по няколко играчи. Но във футбола е така - винаги треньорът си тръгва първи. БФС трябва да вземе решение, за да смени календара на първенството. Когато бях в Китай, то започваше март и ноември приключваше. Имахме 45 дена почивка. През зимата в България терените се развалят, има дъжд, вятър, сняг и нормално нивото на футбола да пада“, коментира Камбуров.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството