ЦСКА 1948 загуби тежко с 0:3 от един от евокошмарите на Левски - Олимпия Любляна, в контролна среща, която се игра на "Арена Стожице"  словенската столица.

Преди срещата двата отбора отдадоха минута мълчание за бащата на Валентин Илиев - Илия Вълов. Бившият вратар на ЦСКА почина внезапно на 62-годишна възраст тази нощ.

За футболистите на старши треньора Валентин Илиев това бе последна проверка преди старта на новия сезон. В първия кръг на Първа лига те гостуват на вицешампиона Черно море, като мачът е в петък, 19 юли.

Срещу Олимпия "червените" не изиграха най-силния си мач и значително отстъпваха на съперника си.

Домакините плетяха комбинация след комбинация пред вратата на българския отбор, но до почивката стигнаха само до един гол. Негов автор след удар от малък ъгъл стана бразилецът Педро Швайцер.

След паузата ситуацията на терена в Любляна не се измени особено. Повечето голови положения бяха пред вратата на ЦСКА 1948, а в предни позиции "червените" не успяваха да създадат нищо запомнящо се.

Въпреки натиска си, Олимпия стигна до втория гол чак в 64-тата минута. Попадението падна след грешка в центъра на терена на гостите, която остави играчите на словенския тим в ситуация трима на двама. От това се възползва Неманя Мотика, който с шут по земя с левия крак се разписа за 2:0.

Крайното 3:0 бе оформено в 70-ата минута от Реда Бултам, който вкара след нова хубава атака на домакините.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2023

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025