ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Tреньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде пресконференция преди срещата с Левски. Мачът от 16-ия кръг на Efbet Лига е утре от 17:30 часа на "Герена". Пенев определи Левски като един от претендентите за шампионската титла. 

Относно съдийството обаче Ел Голеадор се изцепи, казвайки, че не знае кой ще бъде рефер на двубоя на "Герена".

"Доволен съм от отбора, от тренировъчния процес, от това, което показваме в официалните мачове и е логично да печелим точки. Искам да играем добре - и като домакин, и като гост. Утре започва втората половина от първенството. Играем срещу един сериозен съперник – Левски, който е претендент за титлата. С настроение и с желание ще се опитаме да постигнем това, което искаме", коментира Пенев.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

„Левски има добър състав и всеки един футболист може да ни създаде проблеми. Ние се готвим конкретно за този съперник. Очаквам много добър мач, с много приятен футбол, висока динамика, единоборства. Двата отбора играят по различен начин и това е интересното. Ще се срещнат два отбора, които искат да имат инициативата в мача", продължи той.

„Оценката би била частична. Бих дал една висока оценка на всички футболисти за тяхното представяне. Вече се познавам с играчите, работим доста време - могат да играят още по-добре и да дават още повече от своите възможности, което е много важно. Биеш, падаш, хикс, това е само за статистиката. Стават интересни мачове. За мен всичко е възможно. Не отписвам нито една титла. Трябва да ни послужи като стимул за една битка, която е ежеседмична. Не само на футболния терен, водим и други битки", коментира Пенев.

"Нямаме контузени футболисти. Относно атмосферата, аз обичам такъв тип мачове. Това са дербита. Това ще бъде още едно изпитание за нас. Разполагаме с добри футболисти. Пейката не е къса в никакъв случай. Искам да надграждаме във всеки един прозорец, за да играем все по-добре", добави треньорът на ЦСКА 1948.

"Не гледам какви са съдийските наряди. Дори не знам кой ще ни свири утре. Това не ме интересува. Важно е отборът да тренира добре и да изиграе един силен мач. Само си говорим за съдиите и нищо. Трябват действия. Искам човека да бъде безпристрастен и да бъде в полза на футбола. Искам да се виждат промените. Кашай не виждам да е взел важно решение свързано със съдийството. Може и да съм пропуснал. Не само аз, много отбори имат претенции към съдиите и към "катафалката" с компютрите и изкривените линии. Кашай ще е поредният буфер. Колко шефове на съдии изгоряха преди това? Много! След това ще има Кашай 1, Кашай 2 и т.н. Има един добър чадър и нещата се движат по начин, по който им изнася. Аз съм “за” футбола", каза още Любо Пенев. 

"По този начин на ръководене на мачовете това няма как да се случи. Нека по-подготвеният да спечели, но без аванти и побутване. Кашай не е виновник, той е поредният буфер. Обединяваме се на приказки, но какво се променя? Редно е да бъде добър съдия с доказани качества. Човек, който се е доказал в подобен тип двубои", подчерта треньорът на ЦСКА 1948.

"Винаги съм бил оптимист, че нещата ще се оправят. Опитах се да направя тази промяна преди 3-4 години, но държавата не позволи. Трябва да има промяна, задължително! Това, което се случва в продължение на повече от десетилетие, не е нормално. Ние затъваме все повече и повече", каза още Ел Голеадор.

Преди мача на "Герена" ЦСКА 1948 е трети с 31 точки от 15 срещи. Лидерът ЦСКА има 34, но е с двубой по-малко. Вторият Лудогорец има 32 точки от 13 мача. Левски е пети с 26 т.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига

Кадри "Спортал":

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК