Треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски изрази оптимизъм преди реванша от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу ФКСБ в Букурещ утре вечер от 21:30 часа. Бронзовият медалист в efbet Лига загуби с 0:1 в първата среща.

„Не само Флорниел Йоман, а и другите. Имат много добри футболисти в офанзивен план. Разучили сме ги добре. Доста изказвания имаше от страна на Джиджи Бекали. Не искам да коментирам и да влизам в някакви полемики. Винаги се отнасяме към всекиго с уважение. Не ни е приоритет дали ще се откаже от футбола. Доста от аспектите, които бяхме заложили в двубоя, най-вече да излезем от преса, се получиха доста добре в първия мач. Мисля, че трябва да имаме по-добро присъствие в наказателното поле. Играхме контрола със Сепси, изгледах доста мачове на ФКСБ и мисля, че мачовете между водещите отбори в Румъния превъзхождат тези, които играем в топ 6 в България, по-посетени са в Румъния. Няма голяма разлика между топ 3 отборите в двете държави“, започна Рибарски на пресконференцията.

„Очаквайте промени в състава. Надявам се да има промени чисто поведенчески от някои от играчите. Обърнахме внимание на дузпите, няма да го крия. Ако има продължения, сме готови. Имаме доста добра резервна скамейка. Всеки, който ще седне на нея, заслужава да започне. Дълбочината на състава е голям плюс за нас“, каза още наставникът на българския тим.

„Мисля, че ще е минус и за двата отбора, и за самата среща, че няма да има публика. Това подпомага за повече динамика и адреналин, който вдига качеството на футбола. Със сигурност трябва да неутрализираме силните страни на противника, но имаме и гол пасив, трябва да сме внимателни с това. Рискът е голям да допуснем бърз гол", завърши Атанас Рибарски.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа