Треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски призна, че липсата на футболно самочувствие вероятно е направило разликата при загубата с 2:3 от Динамо (Загреб) в контрола, която се игра в словенския град Кран.

„Не само дотук, а това е може би един от най-силните отбори, с които сме играли досега. Дали сме се сблъскали с реалността? Не знам, тъй като това е един от грандовете на Европа, не само на Балканите. Успешни са в европейските клубни турнири. До онзи ден имаха представители във финала с Испания за националния на Хърватия и това беше полезна проверка за нас“, каза Рибарски след мача.

„Нещото, което днес ме гложди, е футболното ни самочувствие и влизаме по-респектирани срещу такива противници. Затова тези срещи са ценни за нас да си направим изводите и да натрупаме самочувствие, за да вървим напред. Без такова не можем да се надиграваме. Циркулацията на топката, която ни предоставиха, скоростта, с която сменяха етапите на атака ни затрудняваха много. С оглед, че такава игра срещаме в нашето първенство рядко, то ни трябваше време за адаптация“, продължи той.

„Имаме още доста време, което ще използваме максимално рационално, за да внедрим всички играчи. Всички тренират добре, а Чочев, Вутов и Умарбаев и индивидуално, след като полагат усилия, за да са на линия за първия кръг. След 2 дена е следващата контрола и последните двама няма да ги рискуваме. След това ще ги интегрираме малко по малко в отбора и следим състоянието им. Ако ни позволява, ще се надяваме да положат усилия, за да влязат в ритъм“, завърши Атанас Рибарски.

Следете с БЛИЦ: Лятна подготовка 2023