Треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев заяви, че победата с 1:0 над Будучност в първия мач между двата тима от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите не е постигната никак лесно. 

"Определено не беше лесно. Изправихме се срещу организиран и подготвен отбор. Предстои ни сериозен двубой в реванша. Имахме и други възможности, които не съумяхме да отбележим. Надявам се това, което имахме като пропуски, да успеем да реализираме в следващия мач. В днешно време няма с какво толкова да се изненадаме. Няма как 90 минути да пресираме високо. Срещу нас седеше добър отбор, който играе грамотен футбол. В определени моменти играеш както ти позволи противникът. Поздравявам отбора си, който се представи на добро ниво", започна Илиев. 

"Трябва да имаме търпение към младите играчи. Повечето за първи път излизат на европейска сцена. Със сигурност и на тях им е напрегнато. Такава политика е избрал нашият клуб. Трябва да се заредим с търпение и да бъдем благодарни, че имаме не само опитни футболисти, но и стойностни хора, които помагат на щаба ни да ги адаптираме по-бързо. Наясно сме какво ни очаква в Подгорица. Дори преди днешния двубой си говорихме с играчите, че такива двубои се печелят с психика, сърце, себераздаване и сплотена група. В такива мачове спортно-техническите качества могат да останат на заден план и да спечелиш със сърце и характер. Първото нещо, което искам, е да максимално бързо да възстановим. Мисля, че сме подготвени добре, но в крайна сметка мачове през два дни мисля, че се отразяват не само на нашия отбор, а на всеки един такъв", добави наставникът на "червените".