Треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев и нападателят на тима Светослав Диков дадоха пресконференция преди двубоя с Арда от 1/4-финалите за Купата на България. Двубоят е в сряда от 18:30 часа в Кърджали.

"На този етап от турнира няма слаби отбори. Знаем силните и слабите страни на Арда, един много добър отбор. Важното е ние какво ще свършим. Мисля, че сме готови да се справим със съперника. Имаме двама наказани, които бяха с картони и висяха, ще се лишим от тях. И двата отбора се познаваме, работим върху това да се представим добре. Хубаво е, когато имаш две победи - това дава едно самочувствие", коментира Янчев в Пресклуб "България".

"Ивайло Чочев има място в националния отбор. Той не е почивал, свършихме доста работа в паузата, игра и в контролната среща с Партизан, не е загубил от формата си. Българският футбол загуби от липсата му, той е един от най-добрите халфове", каза треньорът на "червените" относно липсата на Чочев от националния отбор.

"Съобразяваме се с паузите за националните отбори, свършихме работа, доволен съм, че имахме малко време да поработим в друго естество, имахме добра контрола в Белград. Националите се върнаха без контузии, следваме програмата си. С Партизан беше сериозна проверка, представихме се добре, Диков вкара два гола на именит съперник, това е важно", каза още Янчев.

"Нашата крайна цел е да се класираме за евротурнирите, независимо дали през Купата на България, или през третото място. Подхождаме сериозно и към турнира, и към първенството. Трофеите осмислят кариерите, трябва да работим за това - такива мачове могат да осмислят годината, кариерата. Радвам се, че мои бивши колеги от ЦСКА се насочиха към треньорството и сега се изправяме един срещу друг. Тръпката я има, има и уважение към старши треньора отсреща. Със Сашо Тунчев имаме много положителни моменти, най-важното е уважението между нас", продължи наставникът на "червените". 

"След края на кариерата остава какво си спечелил. Всеки играч трябва да чака такива моменти - полуфинали, финали. Единадесет години съм бил в най-големия клуб в България, без да омаловажавам Левски. Освен до Стойчо Младенов, съм се докоснал и до други големи фигури, взимам съвети от доста хора. Турнирните мачове винаги са по-интересни, всичко се решава в един двубой, нямаш право на грешка, няма поправителен, както е в първенството", добави Тодор Янчев.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023