Треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев говори на официалния брифинг преди финала за Купата на България срещу Лудогорец. Мачът е утре от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Би било чудесно, ако напишем такава история като Ивайло Петев и неговия отбор. Ние сме амбицирани да вървим по този път. Винаги трябва да се започне отнякъде. Амбиции винаги има“, започна Янчев. 

„Не ме притесняват постигнатите резултати в последните мачове, в които не успяхме да извоюваме победата. Играхме срещу доста добри състави  – Левски и Черно море. Знаем колко сериозни отбори са. Това е част от футбола. Гледаме реално на нещата. Не се самозалъгваме", каза треньорът на ЦСКА 1948.

„При нас положението е същото. Всеки мач говорим, че паралелно с финала за Купата, си гоним третото място. Утре е финалът, това е най-важният мач за нас. После си имаме цел в първенството - да завършим на третата позиция, която дава право на участие в евротурнирите. Нямаме наказани играчи, трайно контузените са Евгений Сердюк, Джонатан Перейра и Райън Бидунга", обясни Янчев.

„Това е турнирен мач, който може да не завърши в 90 минути, така че се готвим за дузпи", каза още треньорът на "червените".

"Няма нищо ново, но това е част от футбола. Шест мача, нормално е. Нищо фрапантно не е станало за нашия отбор (б.р. - ЦСКА 1948 е в серия от 6 поредни срещи без победа). Позицията ни в първенството е идеална, играем и финал. Нормални резултати, можехме да победим, но така се стекоха самите двубои. Не е притеснително", продължи Янчев.

„Най-важен е утрешният мач, а не какво е било преди два месеца. Резултатите ни срещу Лудогорец са положителни, но най-важно е бъдещето, а не да лежим на стари лаври. Ние сме амбицирани отново да покажем добра игра и добър резултат срещу тях", добави треньорът на ЦСКА 1948.

"Няма нищо по-хубаво от това да се играе пред повече хора. Атмосферата е друга. Играли сме и аз, и Ивайло Петев пред пълни трибуни. Няма нищо по-хубаво за един спектакъл, какъвто ни очаква, но ще видим утре“, завърши Янчев.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

 

 

 

Пресконференция на старши треньорите на ЦСКА 1948 и Лудогорец Тодор Янчев и Ивайло Петев преди финала за SESAME Купа на България.

Публикувахте от Sesame Kупа на България в Вторник, 23 май 2023 г.