Бруно Акрапович дебютира с ЦСКА в Европа с домакинска загуба от Йънг Бойс - 0:1. Босненецът заложи на любимата си схема на игра 3-5-2, за която обясни: "Тя изисква много време, но е оправдана, защото повече играчи могат да се включат в тази система. Нямах друга схема за днешния мач. Това, което исках, играчите го направиха." 

"През второто полувреме показахме истинското си лице. Доминирахме над съперника. Някои играчи имаха физически проблеми. Не се справиха с напрежението. Допуснахме лесен гол", сподели спецът.

"Компромиси не правя. Играят тези, които заслужават да са на терена. Единствено нямах възможност да променя защитата, опасявах се да не се получи някоя контузия. Въпросът беше дали ще издържим физически. Имах много футболисти, които имаха физически проблеми и затова не успяхме да отговорим. Греъм Кери има големи качества. Има агресия и хубави пасове, както и движение напред. Това е неговата позиция при 3-5-2. Трябва да ме слуша, трябва да отива до края на терена, а не да центрира по-рано", продължи Акрапович. 

"Позитивите занапред са, че ще налагаме тази схема. Играчите вече знаят как ще играем. Ще станем  още по-силни, когато се присъединят и отсъстващите футболисти. Това е точната схема, ако искам да направим хубави неща в бъдеще", подчерта босненецът.   

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството