Новият треньор на ЦСКА Бруно Акрапович даде интервю за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. Специалистът даде коментар за първите си впечатления от "червените". Акрапович акцентира, че е взел решението да поеме ЦСКА за десетина минути и призна, че е имал и друго предложение, но е избрал "армейците". Босненецът говори и за предстоящото дерби с Левски (в събота от 15:00 часа). 

Той не пропусна да говори и за бившия си отбор Локомотив (Пловдив), като акцентира, че освен Анте Аралица има и други причини, заради които е взел решение да напусне "Лаута".

"Аз съм добре. Казах на хората, че ми трябва телефон и това е. Запознахме се добре, направихме атмосфера. Видях възможностите им и са запознати какво искам от тях. Добро впечатление ми оставиха. С някои говорих кратко, с други – повече. Отворен съм към предложения. Съгласни са и с това, което казвам. Винаги питам дали са съгласни, защото само тогава можем да работим добре. Искам като излязат на терена и да показват, че сме ЦСКА", започна Акрапович.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Промени ще има, но ключовите хора сега са контузени. Говоря за Занев, Мазику, които не са тук и не мога нещо да пробвам, което мисля, че ще функционира. Ще изчакаме малко, ще се обърнем към нещо друго и ще опитаме да изненадаме противника. Разполагаме с достатъчно качество, за да взимаме различни решения на терена. Аз съм човек, който търси решения, а не проблеми. Идвам с решения. Това, което искам аз, е базирано на целия отбор. Не се оплаквам сега, но такава е ситуацията. Някои хора са с националните отбори, други с травми. Мисля, че ще се оправим за мачовете”, продължи роденият в Зеница специалист.

„Не съм аз човекът, който решава дали ще се играе даден мач. Ние се готвим на 100% и чакаме мача. Готов съм да го играем и да излезем за три точки. Със сигурност това дерби е по-различно от Пловдив. Това са двата най-големи отбора в България. Искам отборът да излезе със самочувствие и да покаже, че сме по-добрият тим. Подценяване със сигурност няма да има, така че Левски си има качество. Трябва да внимаваме и да неутрализираме тези страни. Ние имаме сериозни играчи и е важно те да не забравят да се покажат. Целта ми е да изиграем солиден двубой”.

„Някои хора мислят, че съм имал контакт преди с ЦСКА. Помислих 5-10 минути за себе си и усетих, че това е моментът, в който трябва да променя нещо в мен. Реших да приема и да кажа: „Готов съм за разговор”. Преди това гледах всеки мач на ЦСКА и Лудогорец, защото бяхме в горната половина. Трябва да следиш противниците си. ЦСКА има класа. Искам индивидуалните качества да дават на отбора всичко. Има истина, че Аралица беше „ябълката на раздора”, но имаше и други неща, които са по-големи за мен в Локомотив, които ме нервираха. Нека ме плюят, атакуват, аз съм честен човек. Реших да направя тази крачка. Стигнал съм до Бундеслига, национален отбор. Имах предложения от Босна и Херцеговина, но отказах на Муслимович - спортния директор. Това е правилната крачка за мен", завърши Акрапович.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството