Ръководството на ЦСКА е подготвило уникален план за цялостна реконструкция на „Армията“. Той предвижда стадионът да се превърне в №1 у нас в рамките на 24 месеца след старта на дейностите по него, пише „Тема Спорт“. Това ще се случи, ако клубът спечели конкурса за базите.

Финансовите благодетели на „червените“ планират да реконструират изцяло съоръжението, като ще се движат сектор по сектор. Няма да бъдат пестени средства, за да се превърне стадиона в най-модерния у нас. Той ще покрива всички критерии на УЕФА за провеждане на мачове от груповата фаза на Шампионската лига.

Много сериозни са плановете и за базата в Панчарево. На този етап там бяха възстановени два терена и изграден трети, а също бяха обновени съблекалните и бунгалата. В бъдеще ще се построят общежитие и ресторант за школата на мястото на рушащото се стрелбище.

ЦСКА обаче е с вързани ръце, преди да завърши конкурсът за базите. В момента може да се закупува документация за участие, като процедурата е отворена до 11 декември. След това комисия ще прегледа документите на кандидатите и до 3 януари трябва да обяви името на победителя. Крайният срок за сключване на договор е 10 януари 2018 година. На първо време този контракт ще е за срок от 10 години, но с промени в законодателството може да нарасне до три десетилетия.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма