Футболистът на ЦСКА Диого Виана стана Играч номер 1 за първия кръг на Първа лига. Португалецът получи признанието заради двата си гола при победата на "червените" с 2:0 над Славия.

"Благодаря на всички, които са гласували за мен.Без треньорите и съотборниците ми нямаше да съм сега тук. Наградата е и за тях. Атмосферата на стадиона беше прекрасна. Надявам се винаги трибуните винаги да бъдат такива на нашите мачове. Когато имаме такава подкрепа от феновете, това ни помага да играем по-добре и постигаме победи.“

„Не мисля, че защото нашият отбор е млад и има напрежение върху него, няма да станем шампиони. Имаме много млади играчи, но те са класни. Те са готови да играят за българския национален отбор. Персоналните качества са по-важни от опита”, добави Виана.

„Нека бъдем честни - Лудогорец е много добър отбор, не са се промениха много. Компактни са. Шампиони са от много години подред. Ще се опитаме да станем ние първи. ЦСКА е най-добрият в България, с най-много титли, искаме да играе в Шампионска лига. Няма как, Лудогорец е основният ни конкурент за титлата. Левски е добър тим, но Лудогорец е най-големият ни съперник”.

„Дойдох в ЦСКА, защото искам да стана шампион. Ако мога да вкарвам, ако мога подавам – ще е перфектно. Моята първа цел е да стана шампион. Ако играеш в най-добрия в България, ти искаш  и най-добрите неща”, каза още халфът.

„Българските футболисти са страхотни. Те ни помагат да научим български. Атмосферата в съблекалнята е страхотна. Боби Галчев е много опитен, знае какво е ЦСКА и ни мога много. Обяснява ни какво е този отбор за българите”.

„Играх в младежкия национален отбор на Португалия. Бях много горд, когато Португалия стана европейски шампион. Роналдо и Каурешма са моите любими футболисти”, допълни Диого Виана.

Всичко за Първа лига - ТУК
ТВ програма на Първа професионална лига