Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев коментира загубата с 0:2 от ЧФР Клуж в първата среща от група "А" на Лига Европа. "Получи се равностоен двубой. Миг невнимание и загуба на концентрация в първия гол. Знаехме, че Клуж има добри изпълнители. За съжаление не успяхме да се справим. След това загубихме организацията си на игра, рискувахме. Мисля, че стояхме по-добре. Имахме добро владеене на топката. За съжаление през първото полувреме малкото ситуации, които имахме, не успяхме да ги реализираме. Второто полувреме - след гола, се нарушиха нашите идеи. Вторият гол, въпреки че оставаше малко време, нашият отбор до последно се опитваше да създаде ситуации. Трябваше ни един гол, за да се върнем в мача. За съжаление не се получи“, коментира Белчев.

"Загубата е неприятна в началото на груповата фаза на Лига Европа. Не трябва да се отразява. Трябва да мислим за следващия мач, който е след три дни", продължи специалистът.

"Няма от какво да се срамуваме. Показахме добра игра. Трябва да правим така, че да не съжаляваме след края на мачовете за пропуснатите възможности", подчерта Белчев.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Никой няма титулярно място в състава. Определям го спрямо моментното състояние на играчите. Винаги може да има размествания. Футболистите трябва да разберат, че когато им се даде шанс, трябва да се възползват и да бъдат полезни за отбора", каза наставникът на ЦСКА.

„Рома е фаворит в групата. Между другите три отбора няма голяма разлика. За нас всяка точка е важна. Тези мачове се явяват като бонус. Ние ще се борим във всеки мач за точки", продължи Белчев.

„Санкаре изрази малко емоция. Всичко е нормално", каза треньорът по повод избухването на играча при смяната му.

„Преди мача усетих малко превъзбуда и ги успокоих. Казах им, че това е мач като мач. Не трябва да се поддаваме на емоциите. Най-важното е да имаме дисциплина. До първия гол имаше дисциплина, а след това нямаше. Това е нормална реакция от страна на футболистите, тъй като искахме да върнем гола и да спечелим мача. Прегаряне не трябва да има, защото когато човек е пренавит, не може да покаже истинските си качества. Всяка победа и загуба трябва да ги приемаме по един и същи начин. Във всеки един мач трябва да демонстрираме постоянство. Благодаря на феновете от името на целия отбор. Футболистите се раздадоха, трябва да продължим по най-добрия начин", добави Стамен Белчев.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа