Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев говори преди първия мач от групите в Лига Европа - домакинството на ЧФР Клуж, което е в четвъртък от 19:55 часа на "Васил Левски". Специалистът беше награден за Треньор на месеца в Пресклуб "България". ЦСКА беше избран за Отбор на месеца. Белчев застана пред медиите заедно с Валентин Антов. 

Треньорът на ЦСКА обяви, че иска "червените" да играят срещу Клуж както и срещу БАТЕ и Базел. Специалистът допълни, че "армейците" трябва да са компактни и дисциплинирани, за да имат шанс за успех.

"Надявам се да изглеждаме по начина, който изглеждахме с БАТЕ и Базел. Да бъдем дисциплинирани, компактни, да се опитаме да използваме силните си страни и да се възползваме от слабите страни на противника. Сравнение от мача с Берое (1:1) трябва да изглеждаме различно", каза Белчев. 

"Пламен Гълъбов се подобрява, както знаете, имаше счупено ребро. От една седмица тренира, но не е готов. Иван Турицов също тренира наравно с останалите, но не мисля, че е готов за 90 минути", обясни треньорът на "червените".

"Притесняват ме резултатите от шампионата. Всеки един резултат, който не е добър, ме притеснява. Вината е на целия отбор", подчерта Белчев.

"Санкаре имаше здравословни проблеми, тренира вече наравно с останалите. Утре имаме следобед тренировка, а след това ще видим дали ще може да играе с Клуж", каза наставникът на "армейците". 

"Не мисля, че във вътрешното първенство има подценяване. Ситуациите, които имаме пред вратата на противника, а и положенията, които пропускаме, са много. Малко ни трябва да направим тази крачка, тъй като работим ежедневно. Надявам се скоро да се върнем към победите във вътрешното първенство", продължи Белчев. 

"Тимът на Клуж е солиден. Един отбор, който в последните години често играе в групите на Лига Европа и Шампионска лига. Силните им страни са: скоростта в предни позиции, статичните положения, а ако им оставим пространства, ще имаме неприятности”, констатира Белчев за румънския шампион.

"Цикълът е сгъстен, но мисля, че отборът е подготвен. Не мисля, че тимът отпада физически в следващите мачове. До последно в срещите търсим победата, а в някои от тях и голове вкарахме в края. Отборът е подготвен, имаме достатъчно играчи, а когато трябва – ще правим ротации. Борим се и на трите фронта – Лига Европа, Купата на България и първенството. Не се отказваме от нищо и имаме достатъчно играчи", каза той.

"Групата е много тежка, а фаворит е Рома. Йънг Бойс и Клуж са балансирани тимове, но ние си знаем силните и слабите страни. Иска ни се да изглеждаме, както бяхме в плейофа. При всички положения ще опитаме да покажем добро лице, и ако има възможност да излезем от групата. Смятам, че сме наясно със състава на Клуж. Ако Бурка е здрав, ще играе като ляв централен защитник, а другите трима са им сигурни. Бурдеану, който го продадоха, може да се ротират в терена, но днес запознахме играчите ни с една част от играта, утре с останалата. В предни позиции най-вероятно ще играят Рондон, Чипчиу и Дебелиу. Ние трябва да обърнем повече внимание на нас. Да се опитаме да направим така, че съперникът да се съобразява с нас", завърши Белчев.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Снимки: АНТОН УЗУНОВ