Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев отправи забележки към футболистите си, които спечелиха трудно с 2:0 гостуването на Дунав в Русе. "Домакините ни затрудниха максимално. Ние нямахме нужното самочувствие в този мач да задържаме топката, да направим трайно владение. Чак към края на първото полувреме ни се получи. С оглед на показаното, макар и да не убедихме, смятам, че заслужено победихме", заяви Белчев пред Диема Спорт след срещата от 23-ия кръг.

Попитан за двете спорни положения - съмненията за игра с ръка на Каранга при гола и ударите на Чорбаджийски срещу Васил Шопов, Белчев отвърна: „В интерес на истината не видях нито едното, нито другото. Видях, че Чорбаджийски изби с глава, а после гледах движението на топката. Не искам да коментирам, наистина.”

„На почивката попитах Божидар какво е станало, той каза, че Васил го е провокирал. Аз казах, че трябва да запазваме самообладание, това е глупост. Футболистите не трябва да позволяват на странични неща да им влияят, а да си вършат работата на терена”, продължи треньорът на ЦСКА.

„В по-голяма част от мачовете очаквам отборите да играят по същия начин срещу нас. Няма нищо страшно или тревожно. Трябва повече да владеем топката, да имаме търпение и да търсим празните пространства. Трябва да сме свикнали - и първият полусезон беше така. Понякога сме много припрени и искаме в първата минута да вкараме, а като не успеем, все едно е свършил мачът. Не трябва да е водещ резултатът, трябва да играем с топката. Мисля, че това искат да виждат феновете на ЦСКА”, каза Белчев.

„Сгъстена е програмата. Лошото е, че няма нищо страшно в 3 мача за 7 дни, лошото е, че терените са доста тежки на този етап. Трябва да се предпазим от контузии. Каквато и да е програмата, ще я изиграем. Важното е да няма травми”, коментира треньорът на "червените".

„Това, че сме допуснати да играем в евротурнирите, е страхотна новина, която всички в клуба очаквахме с нетърпение. Би трябвало играчите да разберат, без значение дали ще играем в Европа или не, че трябва да се раздават максимално. Това им е работата, за това им се плаща. Естествено, ще предпочитаме Шампионската лига, но трябва да подобрим много технико-тактически елементи. Нека първо това направим”, завърши Белчев.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА