ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Предстои раздяла между ЦСКА и германската фирма „Спортфайв“, научи БЛИЦ. Според предварителната договореност, компанията, която менажира доста големи стадиони по света, трябваше да бъде оператор на новия дом на „армейците“. До дни се очаква рекордьорът по шампионски титли на България да обяви новината, а скоро след това същото трябва да направи и германската фирма.

Това, което разделя двете страни, е различният тип проектиране и строеж, който се предлага. Той се отличава значително от предварителни планове, което не отговаря на амбициите и репутацията и на двете страни.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Припомняме, че на 21 юни 2022 г. двете страни дадоха съвместна пресконференция на „Българска армия“, на която бяха представени плановете за новото съоръжение. Тогава бяха посочени няколко ключови дати. Според едната от тях, сътрудничеството ЦСКА със „Спортфайв“ трябваше да започне на 1 юли 2022 г. Самият строеж на новия стадион да стартира от 1 април 2023 г.

Предварителните разчети сочеха, че изграждането на новото съоръжение в „Борисовата градина“ ще струва между 80 и 90 милиона лева. Беше предвидено, че сумата може да набъбне заради инфлационните процеси в световен план.  В  крайна сметка обаче парите ще са почти двойно малко, което може да се отрази върху реконструкцията на "Армията". 

Преди дни БЛИЦ първи писа, че се е появила поредна спънка пред ЦСКА за строежа на новия стадион. Тя идва от различни зелени организации, които са против подобен тип реконструкции в централната част на София и особено в парковете.

БЛИЦ първи съобщи, че наскоро спонсор се е включил с 8 милиона евро към общата сума за строителството на новия дом на „армейците“. Цялата сума за изграждането на модерното спортно съоръжение вече е събрана.
Румен ИЛИЕВ и Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК