Феновете на ЦСКА от София въстанаха срещу обединението на Чавдар (Етрополе) и Литекс, което се прекръсти на ЦСКА-София. Плакати и надписи срещу новия клуб се появиха на ключови места в столицата.

Снощи фенове на автентичния клуб опънаха транспаранти пред Народното събрание, сградата на министерския съвет, Съдебната палата, БФС и Министерството на младежта и спорта.

В неделя сутринта пред сградите на БФС и Министерството на младежта и спорта, както и пред офис централата „Литекс Тауър“, се появиха надписи с червена боя: „ЦСКА не е Литекс“.

Битката на столичните привърженици на „червените“ получи подкрепа и от страна на феновете на Легия (Варшава), които по време на контролата между полския клуб и новия ЦСКА-София (0:1) бяха опънали знаме: „Litex is not CSKA”. По време на комунистическия режим Легия (Варшава) беше отбор на полската армия.

Както е известно, днес в 18:00 часа на стадион "Българска армия" автентичният ЦСКА ще започне подготовката си за предстоящия сезон. Очаква се отборът да бъде съставен предимно от млади футболисти, но и да бъде подсилен от част от играчите, носили екипа на "червените" през миналия шампионат.