Красимир Чомаков даде интервю пред БЛИЦ СПОРТ преди бенефисния си мач. В събота на стадион „Марица” в Пловдив един срещу друг ще застанат ветераните на едноименния тим и тези на ЦСКА, с които железният полузащитник е играл.

- Краси, как са нещата около бенефиса?
- Стягаме се и чакам с нетърпение мига, когато ще започнат тържеството и самият мач. Надявам се повече хора да дойдат. Пловдив е моят роден град – тук съм отраснал, в Марица проходих във футбола. Уважавам местните фенове и ще бъда щастлив да ги видя на стадиона. Уважавам безкрайно и публиката на ЦСКА. Ще има и „армейска” агитка. Още отсега настръхвам, защото зрителите ще ме върнат в онези прекрасни времена, когато бяхме заедно и побеждавахме – аз и съотборниците ми на терена, а ултрасите от трибуните. Някои от поканените няма да могат да дойдат заради лични ангажименти, но аз ги разбирам и не се сърдя на никого. Важното е, че повечето ще са на стадион „Марица”.

-Какви спомени пазиш от първите ти стъпки във футбола?
-Прекрасни. Няма да забравя нашия девиз в Марица: „Шоуто трябва да продължи”. Е, дойде време за голямото шоу в събота.

- Защо избра датата 9 юни?
- Първо, защото е събота и е възможно най-удобният ден. След това знаете, че започва световното първенство по футбол на което, за съжаление нашият национален отбор няма да участва. Но хората ще са пред телевизорите, тъй като предстои най-големият футболен форум на планетата. Второ, ден преди това имам рожден ден.

- Как преминаха нещата около организацията на двубоя?
- Без никакви проблеми. Но аз се надявам така да бъде и в събота. Припомням, че в 16:30 часа е стартът на тържеството – зрителите ще видят световноизвестната българска певица Валя Балканска и 44 от прочутите каба гайди. После от 18 часа е мачът между отборите на Марица Stars и ЦСКА Stars.

-Какво е усещането преди двубоя?
-Неописуемо е. Щастлив съм, че ще се видя с толкова много играчи, с които съм извървял дългия път във футбола.

-Ти всъщност продължаваш да играеш футбол в Италия, макар и на аматьорско ниво.
- Да, така е. Но в Италия аматьорският футбол не е за подценяване. Организацията е доста добра. Бих казал – перфектна.

-Има ли нещо, за което да съжаляваш?
-Не. Тръгнах от Марица, много млад стигнах до националния отбор на България, в ЦСКА се развих, спечелих Купата на България. Да, не успях да стана шампион, но по-важното е, че бях на „Армията” сред отлични футболисти. Бях и в националния, където играх рамо до рамо с четвъртите в света. Имаше вероятност да продължа после в Англия, но нещата не се случиха. Няма как да се върне времето назад, но и, честно казано, не съжалявам, защото в Италия опитах и станах част от магията на най-популярната игра в света.

-Накрая един чисто организационен въпрос. Как ще влизат журналистите на стадиона?
-Няма да има акредитации. Показват журналистическите карти и това ще бъде достатъчно.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ