Асът на ЦСКА Кирил Десподов коментира в интервю за "Дарик радио" актуалните теми в клуба, свързани с назначението на Люпко Петрович за съветник на треньорския щаб, както и възможността за негов трансфер през зимата. Днес от "Армията" обявиха, че националът е избран от феновете за най-добър за изминаващата година. 

"Много голямо признание е феновете да ме изберат за най-добър, защото аз винаги съм седял зад тях и съм им благодарен за това признание. В личен план мисля, че изпращам доста добра година. 2018-а беше доста добра за мен, вкарах доста голове, направих доста асистенции. Каквото се изискваше от моята позиция, съм дал 100%. Изпращам една наистина добра година, надявам се и занапред да е така. Няма нищо, което да я вгорчава", коментира Десподов за "Спортно шоу Гонг" и коментира назначението на Люпко Петрович, когото познава добре от престоя им в Литекс.

"Работил съм с него, беше ми треньор в Литекс. Познавам го добре. Човек, който като изгледа един мач на даден футболист, може да ти каже вече дали този играч ще го бъде или няма да го бъде. Постигнал е много в този живот, той ще помогне много на ЦСКА, неговото идване е много добро за клуба", смята националът.

"Ще помогне много и на треньора, и на ръководството с опита си и ще даде максимума от себе си", добави Десподов. 

"Както казах вече ми се върти в главата и сам усещам, че ми е моментът да изляза навън и да се развивам. Оттам-нататък ръководството ще прецени, ако получат добра оферта, дали ще ме продадат, или не. Но аз искрено се надявам и вътре в мен стои искрената надежда това да се случи. Искам да отида да се развивам навън", продължи Десподов. 

"Журналистите ще решат дали ще съм "Футболист на годината", това ще стане ясно на 6 януари. Не искам да казвам дали аз трябва да спечеля, или някой друг. Вие, журналистите, го решавате. Има достойни претенденти за тази награда и има доста силна конкуренция. На 6 януари ще разберем, ще се радвам, ако съм аз", каза още звездата. 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019