АНКЕТА: ЦСКА или Левски? Как ще завърши дербито в неделя?

Изненадващ допинг контрол се очаква да има по време на дербито ЦСКА и Левски от последния 26-и кръг на редовния сезон в Първа лига, научи Sportal.bg.

Както е известно, мачът е от голямо психологическо значение, тъй като е първи от петте поредни сблъсъка между "червени" и "сини" през следващите два месеца. Тимът на Стамен Белчев и този на Делио Роси ще спорят три пъти за първенството, а също така са на полуфинал за Купата на България, която пък е основната цел на 26-кратните шампиони. ЦСКА мечтае за златен дубъл, тъй като е само на три точки от Лудогорец и има преднина от десет пред "сините", а също така с днешна дата е фаворит номер едно за спечелване на Купата, според букмейкърите. Именно поради се очаква победителят в първата среща на "Васил Левски" да има много сериозно психологическо предимство в оставащите сблъсъци до май.

Практика да се взимат допинг проби от футболистите не е характерна за всеки мач, ами антидопинговата комисия прави това внезапно. Нашата медия, научи че предвид скандалите в българския футбол и напрежението в него и около него през последните седмици, както и засилилите се слухове, че допинг проби във футбола ни се подменят, хора от най-високите етажи на родния спорт, са взели решение, ако е имало такива неща, те да бъдат премахнати моментално и да бъдат налагани много сериозни наказания.

Именно поради това със сигурност ще има допинг проверка на дербито, въпреки че в последния кръг от Първа лига, един от двата клуба е минал внезапен допинг контрол. Няма практика това да се се прави в два мача подред, но този път ще има специална проверка. Интересното е, че в предишните години от ръководството на Левски не веднъж и два пъти, са искали такъв контрол в дербитата с "червените" и Лудогорец.

"Нямам представа дали ще има допинг контрол, но такъв не ни притеснява. Нашата гледна точка винаги е била, че трябва да има феърплей. Нека по-добрият на терена победи, но с честни средства. Левски не използва стимуланти, а също така не иска помощ от съдиите. Разбира се, че искаме да спечелим, но нека това стане с добър футбол. Не става въпрос само за този мач, ами за цялото ни първенство, тъй като това ще бъде много добре най-вече за българския футбол", коментира Спас Русев пред Sportal.bg.
ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА