Нападателят на ЦСКА - Дюкенс Назон, получи наградата си за Футболист №1 на деветия кръг в efbet Лига. Хаитянинът заслужи приза с двете си попадения за победата с 2:0 в дербито срещу ЦСКА 1948.

"Щастлив съм да спечеля тази награда отново. За мен е чест.  Мисля, че това също е победа за моите съотборници, защото благодарение на тях съм тук днес", започна Назон. 

"Очаквам да спечелим срещу Локомотив (София), защото сме фаворити. Уважаваме ги като противник. Трябва да дадем максимума от себе си и да съберем самочувствие преди мача с Левски", каза нападателят.

"По-добри сме отколкото в началото на сезона. Мисля, че сме готови да станем шампиони. Миналият сезон за жалост не успяхме за една точка. Ако не играем, за да станем шампиони, по-добре да не играем."

"По-хубаво е да имаш конкуренция, има по-голяма радост от играта. Повече фенове идват на стадиона и създават по-добра атмосфера." 

"Миналия сезон реферите ни костваха много точки. Мисля, че като играчи на ЦСКА трябва да се борим срещу много неща, не само срещу опонента и резултата. Не мога да кажа нищо за този сезон, защото има още много мачове. Ние сме подготвени за всичко", добави още той и каза няколко думи за расистките обиди към него в последния мач на тима. 

"Това не ме афектира персонално просто е глупаво от страна на някои хора. Не съм глупав и знам, че не всички мислят така. Това, което ме афектира беше срещу Ботев, защото дойде от дете. Не го обсъждаме този проблем с моите съотборници, защото няма какво да направим, за да го решим. Според мен федерациите трябва да взимат повече мерки срещу такива хора. Ръководствата на отборите трябва да мислят как да помогнат в разрешаването на проблема", каза Назон.

"Конкуренцията е по-добра, защото това ме мотивира да играя по-добре. Аз съм в ЦСКА, за да играя и да бележа голове." 

"Не знам колко гола ще вкарам, ще давам максимума от себе си и ще ги броим накрая. Бих се радвал да стана голмайстор на шампионата. Трябва да имам по-дълъг договор, за да мога да стана най-резултатният чужденец", завърши асът на ЦСКА.