Два милиона евро е сумата, която е била предложена на ЦСКА от Ал Ахли и която "армейците" отказаха за голямата звезда на тима Али Соу, пише "Тема Спорт", позовавайки се на египетски медии.

 Преговорите между двата клуба обаче са се проточили, тъй като от “Армията” са искали двойно по-голяма сума. В крайна сметка до сделка така и не се стигна. В египетски медии се беше появила информация, че клубовете са се разбрали за трансфер на стойност 4 млн. евро. Оказа се обаче, че това е била сумата, която са искали от Борисовата градина.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Според запознати от ЦСКА са отхвърлили финалната оферта на Ал Ахли, които не са били готови да надскочат 2 млн. От друга страна, самият Али Соу не е имал желание да премине в Египет. Той призна при завръщането от лагера в Турция, че е получил предложение от Ал Ахли, но го е отказал.

По време на преговорите с гранда от Кайро “червените” съобщиха, че са постъпили три много силни оферти за Соу. “Армейците” обаче уточниха, че нямат желание да се разделят с нападателя си в този момент. В предишните две зими клубът неизменно продаваше една от звездите си - Антон Недялков в края на 2017-а и Кирил Десподов и Мауридес в началото на 2019-а. Сега ръководството предпочита да запази ядрото на състава.

Вместо със Соу Ал Ахли пък подписа с нападател от рапид (Виена) - 22-годишният Алиу Баджи. Трансферът стана факт на 16 януари, а според появилите се информации египтяните са платили 2 млн. евро - колкото са предлагали за Соу. Баджи бе записал 32 мача и 9 гола за Рапид, преди да бъде продаден.

БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020