Старши треньорът на Левски Генчев разкри, че "сините" ще излязат с Алекс Колев и Мустафа Сангаре в атака срещу ЦСКА утре. Генчев сподели още, че неговият тим ще играе атакуващо утре.

"Със сигурност за всеки един треньор е приятно да участва в такъв сблъсък. Аз искам моят отбор да победи и ще се радвам да го направим. Който иска да излезе победител утре, трябва да играе със самочувствие, спокойно, да си вярва във възможностите. Ние сме показали, че можем да играем добър и резултатен футбол. Точно това е и моята идея - утре да играем атакуващо и да търсим победата. Мисля, че феновете ще оценят това усилие. Каквото и да се случи, най-важното е отборът да бъде смел и да търси победата докрай", сподели Генчев на пресконференция преди вечното дерби с ЦСКА.

"Доволни и щастливи сме, че билетите са изкупени, разчитаме много на нашия 12-и играч. Трябва да направим всичко възможно да оправдаем тази подкрепа.

"Не само за този мач, за всеки мач имаме по някокло плана. Това, че специалистите не са ги видели, показва какви специалисти са. Всеки треньор го прави. Кой какво е видял е друг въпрос", продължи Генчев.

"И двата отбора можем да се изненадаме. Знаете, че ЦСКА направиха солидна селекция през септември, привлякоха много качествени футболисти. Надявам се ние да сме отборът, който да изненада повече ЦСКА.

Кой ще бъде титуляр и резерва, решаваме ние на базата на показаното в тренировките и по време на мачове. Сангаре влизаше при положителен резултат и успяваше да допринесе за отбелязването на още един гол, или пък той бележеше. Ако сега го оставим резерва, никой не може да гарантира, че в 60-тата минута примерно резултатът ще е положителен и ще има тези пространства. В последните ни мачове в над 80% от положенията и головете ни той участва - или той ги създава, или завършва атаката. Няма причина такъв футболист да бъде оставен резерва. Който се представя добре в тренировките и мачовете, той ще започне. Алекс Колев пък е един от голмайсторите и лидерите на отбора. И двамата с Алекс Колев ще са титуляри.

Факт е, че ЦСКА привлякоха много качествени играчи, някои от тях бяха закъснели с подготовката, но със сигурност са подобрили много неща кондиционно и в подготовката си, но няма нещо, което да ме притеснява.

Колкото и тривиално да звучи, в такъв мач е много важна психическата подготовка на играчите. Има много момчета, които за първи път ще излязат в този мач, не са обременени, че в предишни мачове срещу ЦСКА са губили. Отборът е подготвен за победа", каза още наставникът на "сините".

"Кристиан Макун е получил проблем в аддукторите и затова не е играл. Днес ще направи първа тренировка с нас, ще видим какво е неговото състояние и дали ще можем да го използваме утре. Бачев се върна с проблем в глезана, другите национали са добре. Кристиан Димитров от сряда тренира наравно със съотборниците си. Засега няма индикации, че ще пропусне утрешния мач. Алекс Колев го пуснах почивка, защото не е имал почивни дни, на него му дойдоха много мачовете. Съдията го пожали срещу Люксембург, беше за червен картон. Видяхме, че е малко изнервен и му дадохме три дни почивка. От сряда той също тренира с отбора и чака мача с нетърпение", завърши Генчев.

 подкрепя българския спорт