Старши треньорът на ЦСКА Александър Томаш се надява той и играчите му да се насладят на вечното дерби с Левски утре.

"Това е един мач, на който трябва да се насладим, знам заряда, участвал съм като футболист. Цяла България го чака този мач. Ние сме спокойни и чакаме мача с усмивка", сподели Томаш на пресконференция преди дербито.

46-годишният треньор бе попитан за размяната на реплики неотдавна с наставника на "сините" Станислав Генчев.

"Реплики никога не е имало, реплики има в пресата, между нас има уважение. Искам да изведем треньорската професия на друго ниво. Уважение към всеки един колега. Нормално е да има вълнение преди мача, но вече доста години съм в треньорската професия, очаквам да се насладя на този мач", коментира Томаш.

"По отношение на контузените - вчера се събрахме на 95% за първи път целия отбор. Утре в 10 часа на официалния сайт ще излезе групата. Ще бъдем наясно днес вечерта и утре сутринта на кои футболисти ще можем да разчитаме на 100%", продължи треньорът на "армейците".

"Ще направим всичко възможно да зарадваме червената общност. Затова сме ние, треньорите, вярвам в себе си и в моя екип. Футболистите са хора, този мач трябва да го изживеем, да се насладим, готови сме и нямаме притеснения.

Абсолютно всеки един, който е в ЦСКА в момента, откакто аз съм тук, е наясно каква е целта. Убеден съм, че работя в клуб, който независимо от ситуации, проблеми, дали е облачно или вали, знае каква е целта. Убеден съм, че клубът ЦСКА ще достигне своята цел. Вярвам в това нещо и съм убеден.

Това е мач, който е непредсказуем, но вярвам в себе си, екипа си и футболистите. Спокоен съм и искам да вдъхна същото спокойствие и на футболистите.

Аз съм сигурен, че ще бъдем равнопоставени на стадиона. Доста мачове съм играл пред червената публика и съм убеден, че утре изцяло ще изпълнят секторите, които са предвидени за тях", каза още Томаш.

"Всеки път казвам, че съм наясно, че трябва време, но ние нямаме това време. Убеден съм, че след зимната подготовка отборът ще играе както искам. Но този мач е различен, емоция, живот за определени фенове, познавам такива. Няма нещо, което утре след мача да ми послужи за оправдание.

Аз никога не нападам футболистите. Доста отговорен човек съм и знам какво представлявам. Има всякакви сценарии за развоя на мача, но вярвам, че имаме футболисти, които в доста ситуации могат да решават сами на базата на техните качества. Убеден съм, че разполагаме с доста добри футболисти като индивидуални качества", завърши Томаш.
efbet Лига - сезон 2024/2025