Столичната полиция ще предложи една от най-крайните мерки за справяне с футболното хулиганство след поредния екшън, разиграл се по време на вечното дерби в неделя, когато ЦСКА победи Левски с 2:0. Въпреки че преди началото на мача от СДВР показаха иззет солиден арсенал от ракети, бомбички, димки и факли, на трибуните отново имаше престрелка между феновете със сигнални ракети. Едно дете беше откарано в болница, а други пострадаха. Освен това фенове на Левски се сбиха помежду си и се наложи униформените да използват сълзотворен газ.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

След дербито е било подновено предложение, което през лятото беше отхвърлено – бъдещо провеждане на вечното дерби на клубните стадиони и без гостуващи агитки. Този пример вече беше приложен успешно в Пловдив през този сезон за мачовете между Ботев и Локомотив. По този начин ще бъде спряна и друга практика на феновете на символичните гости – печатане на фалшиви билети, което пък ощетява финансово домакина на събитието.

Опцията с провеждане на дербито без гостуваща агитка може да бъде приложено още за предстоящите мачове между Левски и ЦСКА от плейофите на efbet Лига. Това е значително по-мекият вариант, който все пак ще носи постъпления на клубовете от продажба на билети. Има и друга мярка, която е значително по-крайна – провеждането на рисковите мачове без публика. Този пример беше приложен в Гърция и дори може да се стигне до неговата употреба по българските терени.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!