ЦСКА публикува цялото интервю с Гриша Ганчев. Разговорът със собственика на клуба продължава над 40 минути. В него той отговоря на почти всички въпроси, изпратени от хиляди фенове на отбора.  Босът атакува доскорошния треньор на отбора Стойчо Младенов и обяви, че съжалява за смяната на само двама наставници. 

Ето по-важното от интервюто с Ганчев:

"Много грешки допуснах и аз, и моите хора. Една от тях, най-важната, е че се доверих изцяло на ръководни фактори в държавата заради стадиона. Останах с пръст в устата, но има сега хоризонт. 

За комуникацията с феновете? Отчитам го като грешка и си мисля, че ще вземат много големи мерки и в най-скоро време ще се види промяната.  

За смяната на треньорите, за честата смяна - как да отговоря. В последните пет години съжалявам за смяната на Стамен Белчев и Нестор ел Маестро. Но трябваше да угодим да група от хора, но това няма да се повтори. Когато си треньор на ЦСКА, работата ти е от сутрин до вечер с отбора, а не по цял ден среща с фенове, разговори по телефона с журналисти. И проблемът е, че тези, дето дават парите, са големите боклуци. 

Вижте само - всички, които минаха през ЦСКА, къде са момента. Моя грешка е, че не съм уцелил на треньор. Но ще уцеля рано или късно. Съвременният треньор е преди всичко психолог. Много ме дразнят някои треньори. Сядаме, говорим, подписваме договори, бият по един два мача, приказките са забравени и след един-два месеца се започват едни приказки.

Кой треньор, без Стамен и Нестор, произведе играч? 

Изредихме всички големи табели на ЦСКА. Сега не сме взели още решение. Но който и да е следващият треньор, той трябва да произвежда играчи. Ние не можем да взимаме от Бундеслигата, Висшата лига. А и кой ще дойде в тая наша джунгла? Ясно е, има монопол върху първенството, но ще дойде и неговият край.

Проблемът на мен е, че не влизам в комбинации. И са коварни ударите върху мен. Но съм свикнал да ме бият цял живот и ще издържа. Но няма как един треньор да ти казва - ти ми дай парите, аз ще се оправя. Абе как така... Някой, който е научил само събиране в училище, няма как да се случи. Поне докато съм аз.

В крайна сметка хората ни осъдиха заради ето такива. И някой, който говори, че не е съгласувано с него за селекцията, му пратете много поздрави. Отделно ние на някой не му позволихме да си натопи човката. 

Стойчо Стоилов не работи в клуба от година. Проблемът му е, че е честен човек и не влиза в комбинации. Той не е корумпиран. Аз му имам доверие, защото има набито око за играчи и 20 години го е доказал. Това, че се намесвам в работата на треньорите, не е вярно. Питайте ги треньорите.  Извикайте ги.

Когато Стоилов докара Юнус Санкаре, ние такъв играч в България няма да имаме, знайни и незнайни герои направиха всичко, за да изгонят Санкаре. А той даваше класата на отбора. 

Стойчо Младенов е уникален треньор, обаче ние имахме договорка с него, когато мои близки приятели, които са цесекари, настояха да го сложим. Преди да го назнача, той каза, че имаме уникални играчи. Че ще работим, че ще надградим. Декември месец пред свидетели сме говорили, когато поиска едно крило. Ние обаче му взехме две крила. Преди това през септември поиска трима-четирима футболисти - Мухар, Лам, Метс, Кръстев, които му взехме на секундата. Сега през март започна да говори, че нямал широчина в състава. Ама тогава вече бяхме изтървали коня в реката, както се казва. Всичко беше свършило. Отчитам, че януари беше болен от ковид, беше няколко дни в болници в Турция. Платихме всичко. Но нещо има сбъркано.

Аз такива мудни и тромави хора не съм виждал... Да кажеш, че е един... Коренна разлика при футболистите след втория лагер в Банско през есента. Почнаха да я пукат топката от ритане. Друго нещо - контузия след контузия. Не казвам кой е виновен... На мен не ми пречи треньор, който побеждава. Аз много мразя да падам на футбол, на сантасе, на каквото се сетиш.  

Стойчо Младенов никой не го е гонил. След мача със Славия си тръгвал, правих среща с него на "Армията", но... Насила не мога да го задържа. Тръгва си човекът, окей - няма проблеми. 

Трябва да се разбере едно нещо. Клубът е над всичко. Аз обаче съм доказал, че почитам легендите. Но клубът е над тях. Легендите са дали много на ЦСКА, но и клубът им е дал. Виж Байерн. Виж колко легенди имат. Ако всички те са на хранилка и постоянно дават акъл, какво правим. Така че, моите уважения и респект към големите личности, но...

Сега за новия сезон сме набелязали играчи, гледани са. Дано да можем да ги вземем. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Ние сме водили играчите на треньорите, без те да ти гледат? Глупости. Значи, гроздето като е високо, е кисело. Това че агентите на треньорите не могат да докарат точните футболисти, аз какво съм виновен..

Дали сме продали финала на Левски? С какво да ме купи Наско Сираков? С голия си задник ли? Колко пари трябва да ми даде, за да му продам мача. Били сме приятели, аз приятели нямам. Само добри познати. Аз имам само един приятел - моето куче Пухчо! 

В България се играят наредени мачове. В Б групата да не говоря. В А групата такъв смях настъпи в последните кръгове....  Да кажа на Инджов, абе я изкарай 5 милиона, аз ще изкарам 5 милиона и ще започнем да купуваме мачове. Ама няма как да се случи. Каквото си заслужим на терена, това. Ако има някой Хари Потър, нека каже как да станем първи.

От тази година започваме да налагаме наши юноши от 17 до 20 години. Българи няма да взимаме от други отбори, ще залагаме на наши юноши.

Дали ми е оказван натиск?  

В близките дни ще стане ясно всичко за стадиона. Предните години ми намазаха ските за стадиона, но сега се вижда светлина в тунела. Ще подпишем договорите и започваме да се оправяме с тая гробница и с незавършеното на Панчарево. Това е последната ми мечта. За да кажат след време хората, че имаме модерен и европейски стадион.

По цял ден знайни и незнайни хора се разкарват из "Армията". Имаме оплаквания от родители. Затова ще вкараме нова охранителна фирма, ще има вече пропускателен режим на стадиона. Къде го има това по света. Имало непристойно държание към майки, та и към баби, които си водят децата на тренировка. Бях достатъчно толерантен към кибиците, които по цял ден висят на кафето на "Армията", но вече ще вкараме голям ред. И ако той не даде резултат, не знам...

За 7-8 мача, като махна Черно море и Славия, може би имахме 6-7 удара към противниковата врата. Ако това е футболът на ЦСКА, какво да ти приказвам...

Аз твърдя, че през пролетта по-слаб отбор от нашия нямаше в цялата ни измислена Първа лига. Мога да се подпиша с двете си ръце. Момчетата от Локо София ни изтърваха със страшната им селекция, трябваше да ни бият 3:1 или 4:1 на "Васил Левски". Уникалната селекцията на "царете", събрани от кол и въже, седмица преди това ги картотекираха и т.н.

Колко съм инвестирал в ЦСКА и колко съм печелил? С Инджов сме дали над 80 милиона лева за тези години. А какво съм спечелил? Ами ще му ги дам всичките пари на този господин, който ме пита... 

За 8:0 ще започна отзад напред. Никога не съм правил лошо на ЦСКА, докато съм бил в Ловеч. Само съм помагал. На полувремето, играчите са живи и здрави, може да ги питате, викам: Спрете, защото ще стане голяма беля след това. Какво да направя, че имаше хора, които викаха: Вкарвайте. Та ЦСКА при 0:0 изпусна четири чисти гола. Можеше и друг да е резултатът. Светът не е свършил с този мач.