Левият бек на ЦСКА Жеферсон се проявява като истински герой по време на пандемията от COVID-19. 26-годишният бразилец буквално спасява нуждаещи се хора от гладна смърт.

От старта на световния проблем с коронавируса Жеферсон всеки месец дарява по 50 кошници с хранителни продукти на изпадналите в затруднение свои съграждани от бразилски град Итапуя (щат Салвадор).

В своята благородна инициатива футболистът на ЦСКА получава подкрепата на своя брат и на приятел от детинските си години.

„Винаги се опитвам да помагам на хората от моята общност. Преди пет години направих благотворителен мач, с който събрахме средства и купихме храна на хората в нужда. Сега заради кризата с COVID-19 много останаха без работа и прехрана. Вече четвърти месец правим дарения и ще продължим до края на пандемията“, заяви Жеферсон пред esporte.ig.com.bg.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

“Със съвременните технологии и социалните мрежи е много лесно да се поддържа връзка с приятелите от детинство и всички хора от квартала, в който съм израснал. Говоря с всички и знам какво се случва всеки ден. В семейството ми винаги ме майтапят, че пъпът ми е заровен в махалата. Винаги се интересувам от случващото се в моята общност. Аз може и да съм напуснал временно квартала, но той е завинаги в сърцето ми. Дори и когато съм във ваканция предпочитам да се прибера, а не да ходя на почивка на друго място“, допълва левият бек.

„Мисля, че в Бразилия хората сме по топли, по състрадателни, повече се подкрепяме. В България ми се струва, че хората са по-студени, по-затворени. Трудно ми е да създам приятелства. Приемам го и това не ме натъжава. Аз съм от Салвадор и винаги съм щастлив и усмихнат. Опитвам се да заразя с доброто си настроение и съотборниците ми в ЦСКА“, признава защитникът на „червените“.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​