Нидерландският футболист Яник Вилдсхут, който днес премина от ЦСКА в третодивизионния Оксфорд Юнайтед, направи много интересно разкритие по време на интервюто си за официалния сайт на английския клуб. 30-годишният флангови футболист призна, че е провел първите си разговори със собственика Сумрит Танакарнджанасут още през пролетта.

Вилдсхут обяви, че се е срещнал с бизнесмена в Тайланд, където е бил с националния отбор на Суринам. Справка на БЛИЦ показа, че суринамците са били в азиатската държава през март. Тогава (на 27 март) Тайланд печели с 1:0 в контролна среща, а Яник Вилдсхут играе цял мач.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Много съм щастлив от трансфера в Оксфорд Юнайтед, който най-сетне беше финализиран. Нямам търпение да започна. Като цяло съм физически подготвен. Не съм играл цели мачове от известно време. В началото на лятото играх три мача с националния отбор на Суринам, но след това предсезонната ми подготовка с ЦСКА не беше добра. Тренирах самостоятелно. Не съм за готов все още за игра в първия мач на Оксфорд, но се надявам след това да се включа“, обяви фланговият футболист пред клубната камера на Оксфорд Юнайтед.

„Пет години от кариерата ми преминаха в Англия. Това е част от живота ми и не се колебах, когато се появи тази възможност. Аз познавам мениджъра (б.ред.Карл Робинсън). Със собственика на клуба се срещнах в Тайланд, когато бях там с националния отбор. Затова беше лесно решение да приема да играя в Оксфорд. Познавам обстановката в английската Лига 1. Първенството е доста променено и мисля, че сега е по-трудно отколкото в предишния ми престоя в тази дивизия с Уигън. Такава силна конкуренция е добра за английския футбол и битката през сезона ще е тежка“, допълни Яник Вилдсхут.