ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Фернандо Каранга е подписал през зимата договор за една година и половина с ЦСКА. Както е известно, в средата на януари от Борисовата градина хвърлиха бомбата с връщането на бразилеца у нас. Присъединяването му към тима обаче се забави заради документални проблеми, но след като подготовката му се форсира, той бе на линия още за първия официален двубой за пролетта срещу Ботев (Враца).

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

32-годишният нападател призна, че сам се е свързал с ЦСКА и е предложил да подпише с клуба, ако "червените" имат нужда от услугите му. Той е твърдо решен да спази обещанието, дадено по време на първия му престой у нас - да вдигне шампионската титла на България. Според настоящия договор на бразилеца той ще има поне две възможности да стори това – през настоящия и следващия сезон, като контрактът му изтича през лятото на 2025 г., пише "Тема Спорт".

Стартът на втория престой на Каранга в ЦСКА бе по-бавен, отколкото на феновете на ЦСКА им се искаше, но той се отпуши с два гола при победата с 4:0 над Ботев (Пловдив) преди паузата за националните отбори. Така повтори като под индиго началото на първия си период в България. Тогава също за първи път се разписа в петия си двубой и пак го направи два пъти (при 3:1 срещу Черно море).

Интересно е, че трите зимни попълнения на ЦСКА подписаха договори с различна продължителност. Най-краткосрочен е този на Каранга - до следващото лято. Норвежецът Улаус Скаршем, за когото бе платена трансферна сума на Розенборг, парафира до юни 2026 г. Младежкият национал Мартин Стойчев пък се обвърза с "червените" до лятото на 2027 година.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!