ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга демонстрира страхотно чувство за хумор по време на брифинга, на който получи наградата за Играч №1 на 25-ия кръг. Бразилецът говори и за вечното дерби с Левски на 7 април, захапвайки Хосе Кордоба - защитник №1 у нас за 2023 година. 

"Голямо предизвикателство за мен е, че ще се изправя срещу Левски и срещу защитник №1 на годината. Това е хубаво, но той е бил №1, защото не съм бил тук", каза с усмивка Каранга в Пресклуб "България". 

"Тази награда е за колекцията. Благодаря на всички на първо място. Това е първият път, в който идвам тук след завръщането си в ЦСКА. Обещавам, че няма да бъде последен. Искам още пъти да ставам Играч №1 на кръга. Ще продължавам да вкарвам голове, за да получавам още награди и да си направя колекция“, коментира бразилецът.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

"Ще бъде трудно срещу Локомотив (София). Вече няма лесни мачове, но след тези 10 дни пауза ние сме много добре подготвени. Отборът е изключително подготвен за двубой. Всички мачове от тук нататък са изключително важни за нас“, каза още той.

"Спомням си, че  когато дойдох за пръв път в България 4 мача не бях вкарал и след това се отпуших и не съм спирал да бележа голове. Надявам се, че това ще се повтори“, пожела си нападателят.

„Първенството се е променило, клубът също. Аз се адаптирам много по-бързо при втория си период. Независимо от футболистите, ЦСКА винаги е силен отбор“, продължи Каранга.

„Думата „машина“ не ми излиза от главата. Машината вече работи. Със сигурност ще обогатя колекцията си от награди. Ще се трудя много за тях. Като тръгвах от Китай имах и други оферти, но се сетих за моята история и феновете ни, затова приех офертата на ЦСКА и смятам, че това решение е правилно“, обясни Каранга.

„Българският е много труден език, но правя усилия да науча някои неща. С почти всички играчи, с които съм играл в ЦСКА поддържам връзка - с Манолев, Бодуров, Десподов. Манолев ми се обади, когато се завърнах и говорихме. Той ми каза: „Малко съм стар и ще те гледам по телевизията“. Това е много хубаво за мен. Аз бих викнал Кирил Десподов и Николай Бодуров в ЦСКА. Много харесвах Манолев, но той спря. Харесвах и Антон Недялков“, каза бразилецът.

"Първенството не е решено. Ние нямаме право на грешка. Ако продължим да печелим мачовете си, това ще бъде много добре. ЦСКА има шанс да стане шампион“, заяви Каранга.

„Не само моя е тази цел, но и на ЦСКА. Но сега моята е да вкарвам голове, за да можем да побеждаваме и да се борим за титлата. Първата ми цел е да бъда шампион с ЦСКА и няма да се откажа докато не стане. Мачът с Левски е много специален за мен, защото винаги вкарвам. Всеки футболист иска да играе дербита. Решителните футболисти като мен са за такива мачове. Всеки ден, като заспивам, си мисля за мачовете срещу Левски. Вече знам как ще отпразнувам, когато вкарам на Левски", каза още бразилецът.

"Това е моят стил на игра, аз мисля, че като играя нахъсано, противникът се колебае. Те не изпитват страх, аз ги провокирам, не се страхувам от нищо", добави Каранга.

„Всички фенове чакат с голяма желание. Като приключи реконструкцията, това ще е прекрасен стадион и отново ще бъде врящ котел“, завърши бразилецът. 

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!