Футболистът на ЦСКА Християн Петров получи наградата си за футболист на месец ноември. Тогава 21-годишният бранител реализира първите си два гола за "червените".

Защитникът заяви, че мечтата му е да стане шампион с ЦСКА и допълни, че нищо не липсва на тима му да спре шампиона Лудогорец.

"Емоциите не бяха много приятни след последния мач на стадиона и не ми остана време да помисля да си взема нещо за спомен. В последната минута допуснахме гол и съжаляваме за това.

 Доста тежко го изживях. За всички беше доста емоционално, и в първите един-два дни наистина беше много тежко. 

В личен план годината е доста успешна. Направих дебют за мъжкия национален отбор. Отбелязах първите си два гола за ЦСКА. За ЦСКА също не бих казал, че не е успешна годината, тъй като сме на 3 точки от първото място и сме напред за Купата.

 Всяка година целите са едни и същи - титла и купа. Сезонът е дълъг, ще се борим. ЦСКА винаги играе за победа.


"Мисля, че в този момент отборът има добър колектив. Всички сме заедно, без значение дали сме българи и чужденци. Помагаме си, в тренировъчния процес всичко е наред. Не бих казал, че е нещо по-различно от предишни години. Според мен колективът е на много високо ниво.



И двамата треньори са много добри. Изкарах много добър сезон с Илич, при Ел Маестро също играя всеки мач. Имат различни философии, но аз лично се чувствам добре. Трябва да се нагаждаш според ситуацията. Двамата треньори показаха, че са добри психолози. С Локомотив (Пд) ни беше един от най-силните мачове през този полусезон. Усещам мотивацията, която иска да ни предаде Нестор Ел Маестро. Мисля, че се справя доста добре. 



Нищо не ни липсва, за да спрем серията на Лудогорец. Отборът е добър, имаме абсолютно всички качества да станем шампиони. Черно море е доста добър отбор. Момчетата са заедно с този треньор от доста години и са стойностен претендент за титлата. 



В последно време съм се научил, че най-важното за ЦСКА е да побеждава, без значение как. Имахме една серия от 17 мача без загуба, което е впечатляващо. Дали ще бием с 5:0 или 1:0, точките са едни и същи.

 Преди тези голове си бяхме говорили в съблекалнята, че имам около 60 мача без вкаран гол. В този месец ноември топката искаше да дойде при мен и отбелязах два гола.



Стойко Сакалиев ни дава съвети как да се позиционираме в наказателното поле или как да изпреварим противниковия защитник.

 За мен това е чест и гордост. Винаги съм мечтал да играя за този велик клуб. Това, че отбелязах последния гол на стадион "Българска армия", само може да ме радва. Имам доста добра връзка с всички от отбора. Най-добре се разбирам с Енес Махмутович. Не мога да кажа, че с другите е по-зле. С всички имам добра комуникация.



За мен Юрген Матей е много добър човек на първо място. Също така е много добър футболист. Винаги си коментирам мачове и ситуации с него. Много ще помогне на отбора, след като се завърне", заяви Петров и заговори за националния отбор.



Тактически не мога да кажа, че някой от другите държави ни превъзхожда с нещо. Бил съм с всяка възрастова група на националния отбор. Не мога да кажа, че имат по-добри качества от нас. Не е голяма разликата между нас и чужденците - единствено това, че играят повече в клубовете си. Един млад футболист се развива, когато играе мачове. 

Всеки един българин има качества да бъде налаган в отборите от нашето първенство. 

Илиан Илиев е доста добър треньор, който може да направи много хубави неща с националния отбор.

Това правило за младите играчи много ще помогне за развитието на българския футбол. За да имаме добър национален отбор, трябва да имаме футболисти, които играят в клубните си отбори. Дори и с Реал Мадрид да тренираш, мачът си е мач. 

Много по-добре е да отидеш в някой отбор, където ще получаваш минути, отколкото да стоиш в ЦСКА и да не получаваш толкова минути. "Б" група е перфектна за развитието на млади футболисти. Има играчи, които са с много голям опит", заяви Петров.

Той отговори на въпрос дали мечтае за трансфер в чужбина след хубавите думи, които Валентин Антов каза за него в Италия.

"Мечтая да стана шампион с ЦСКА! Всеки един футболист мисли за трансфер в чужбина. С Вальо Антов имам добри приятелски отношения, благодарих му за добрите думи. Хубаво е да излезеш в чужбина и да си покажеш качествата.

 Първо трябва да си свършим работата тук и тогава да мислим за чужбина. Искам да покажа на какво съм способен извън граница.



Мисля, че имахме добри възможности да влезем в групите на Лигата на конференциите. По една или друга причина отпаднахме още в началните кръгове. Важно е, че успяхме да се съберем и да влезем в добра форма.
Лудогорец играе всяка година в европейските турнири и става шампион. Явно това, че продължават в Европа, не им пречи. Радвам се, че продължиха напред, тъй като са български отбор. Няма значение кой, важното е, че прославят България.



Най-хубавото нещо е да има атмосфера от нашите фенове. Играл съм и без публика - това усещане няма как да бъде същото, когато има публика. Нашата публика показва световно ниво и ни подкрепя във всеки мач", заяви Петров.