ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Вижте прогнозите на Станислав Станков и Тити Папазов за крайния резултат от мача! 

Лудогорец успя да спечели с 1:0 гостуването си на ЦСКА в последния мач на стадион "Българска армия" в сегашния му вид. В 18-ата минута на добавеното време Спас Делев, който влезе като резерва за шампионите, се разписа във вратата на Густаво Бусато и развали празника на домакините.

Феновете на ЦСКА бяха препълнили "Армията" за историческия последен мач преди предстоящата тотална реконструкция на съоръжението в Борисовата градина. Сред присъстващите беше и Христо Стоичков. 

Грандиозна атмосфера в Борисовата градина! ВИДЕО/СНИМКИ

Двубоят завърши с грозни сцени. След гола на Спас Делев гостите празнуваха бурно пред сектор "Г", което вбеси запалянковците и някои от тях нахлуха към терена. Съборени бяха рекламни пана, полетяха и различни предмети. Треньорът на вратарите на Лудогорец Здравко Здравков се озова на земята, след като беше ударен. Имаше и запалянковци с лопати, които се насочиха засплашително към футболистите от Разград. Солидното полицейско присъствие предотврати още по-грозни сцени. 

Извънредно: Нокаутираха треньор на Лудогорец! Цесекари побесняха след гола на Делев ВИДЕО

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Преди мача беше изпълнен химнът на България, а камерите уловиха насълзените очи на Христо Стоичков. 

Гостите от Разград започнаха малко по-активно и в 7-ата минута Текпетей отправи силен удар, който Бусато изби. Постепенно "червените" изравниха играта. Няколко пробива, най-вече чрез Фаетон, затрудниха "орлите", но до опасни положения пред противниковата врата не се стигна.

В 31-ата минута Тобиас Хайнц се пребори с Иван Йорданов и центрира прострелно в малкото наказателно поле на гостите, но Марселино Кареасо закъсня за момент да атакува топката и в крайна сметка не успя да я засече.

В даденото от Драгомир Драганов четириминутно добавено време на първата част Назон се възползва от грешка на Вердон и му отне топката, върна я за Линдест, но шутът на норвежеца бе доста неточен. Секунди по-късно и Назон стреля в аут.

В началото на второто полувреме Нестор Ел Маестро извърши принудителна смяна - Емануел Шакич влезе на мястото на контузилия се Иван Турицов.

В 49-ата минута Пьотровски отне топката от Амос Юга, последва контраатака и извеждащ пас към Кайо Видал. Крилото финтира Шакич и стреля, но не уцели вратата и изпусна най-чистото положение до този момент. Малко след това срещата бе прекъсната за десетина минути заради множеството запалени факли от феновете на ЦСКА. 

В 79-ата минута Юга не успя да насочи точно топката с глава след центриране на Хайнц. Малко по-късно домакините претендираха за дузпа. Марселино Кареасо падна в наказателното поле на гостите, съдията Драгомир Драганов остана безмълвен. Нападателят на ЦСКА претендираше за задържане на Сонко Сундберг. 

В 87-ата Кайо Видал се освободи от Шакич и стреля силно, но и неточно. Пет минути след това Пьотровски затрудни Бусато с мощен изстрел, който стражът на ЦСКА спаси, демонстрирайки отличен рефлекс. 

В добавеното време срещата отново беше прекъсната заради хореографията на "червените", което наложи удължаването на играта.

Празникът на "армейците" беше развален в 108-ата минута, когато Спас Делев се разписа на празна врата след асистенция на Рик Джонатан, след което настанаха грозните сцени пред сектор "Г". Домакините имаха претенции за засада, но попадението беше потвърдено с ВАР и Лудогорец успя да измъкне победата. 

"Орлите" изпревариха ЦСКА в класирането, изкачвайки се на второто място. Двата отбора имат по 42 точки, но Лудогорец е с по-добри показатели в директните им мачове. "Орлите" са и с мач по-малко от "армейците". Лидерът Черно море ще зимува на върха с 45 точки.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ 0:1
0:1 Спас Делев (90+18) 

По-важното от мача по минути:
* Заявеният за титуляр за гостите Аслак Фон Витри се контузи на загрявката и от първата минута започва Иван Йорданов.
1 - Начало на срещата.
7 - Изстрел на Текпетей е спасен от Бусато. 
14 - Серджио Падт отрази удар на Назон.
25 - Съдията Драгомир Драганов спря временно играта заради фен, който запали факла. 
31  Тобиас Хайнц цeнтрира в наказателното поле на Лудогорец, Марселино Кареасо не успя да засече..
45 - Добавеното време е 4 минути.
45+2 - Удар на Линдсет не затрудни Падт.
45+4 - Край на първото полувреме.
-------
46 - Начало на второто полувреме.
49  Шанс за Лудогорец - Кайо Видал получи пас в наказателното поле, финтира Емануел Шакич и стреля над вратата на Бусато.
53 - Mачът е прекъснат заради уникалната хореография на феновете на ЦСКА, които запалиха факли и димки.
61 - Играта е подновена.
79  Шанс за домакините. След центриране на Хайнц от ъглов удар, Амос Юга засече с глава, топката прелетя над вратата.
84  ЦСКА с претенции за дузпа. Марселино Кареасо падна в наказателното поле на гостите. Съдията Драгомир Драганов остана безмълвен. Нападателят на ЦСКА претендираше за задържане на Сонко Сундберг. 
90 - Добавеното време е 12 минути.
90+1  Отлична намеса на Бусато, който спаси силен изстрел на Якуб Пьотровски.
90+3 - Играта отново е прекъсната заради хореографията на феновете на ЦСКА. Много запалянковци с факли в ръце са качени по оградите.
90+10 - Maчът е подновен. 
90+13 - Удар на Назон, топката прелетя покрай вратата на гостите.
90+18  ГОЛ! Лудогорец поведе след попадение на Спас Делев. Якуб Пьотровски изведе Рик Джонатан, който подаде на появилия се като резерва бивш играч на ЦСКА и той се разписа в опразнената врата. 
90+19
 Инциденти на "Армията". Гостите отпразнуваха бурно пред сектор "Г", което вбеси феновете на домакините. Десетки запалянковци нахлуха към терена и се наложи полицията да спасява "орлите". Треньорът на вратарите на Лудогорец Здравко Здравко се озова на земята, след като беше ударен с прът. Имаше и запалянковци с лопати, които се насочиха застрашително към футболистите от Разград.
90+22  Попадението е потвърдено с ВАР, след като имаше съмнения за засада при паса на Пьотровски към Рик Джонатан, който асистира на Спас Делев.
90+26 - Край на мача. Лудогорец победи с 1:0 ЦСКА в последния мач на стадион "Българскла армия" в сегашния му вид.

ЦСКА София
ЦСКА: 1.Густаво Бусато , 19.Иван Турицов (46  17.Емануел Шакич), 6.Християн Петров, 13.Браян Кордоба , 15.Тибо Вион , 21.Амос Юга (к), 7.Джонатан Линдсет, 14.Тобиас Хайнц, 26.Марселино Кареасо  (88  30.Данило Асприля), 9.Дюкенс Назон (90+14  8.Станислав Шопов), 11.Матиас Фаетон (71  29.Mайкъл Естрада)
Резерви: 25.Димитър Евтимов, 3.Сейни Санянг, 4.Мено Кох, 22.Енес Махмутович, 20.Асен Дончев, 17.Емануел Шакич, 8.Станислав Шопов, 30.Данило Асприля, 29.Майкъл Естрада
Треньор: Нестор Ел Маестро


ЛУДОГОРЕЦ: 1.Серджио Падт , 24.Оливие Вердон, 26.Ноа Сонко Сундберг, 17.Сон, 30.Педро Нареси , 6.Якуб Пьотровски (к), 82.Иван Йорданов (80  5.Георги Терзиев), 8.Клод Гонсалвеш , 37.Бeрнард Текпетей (74  7.Рик Джонатан ), 77.Кайо Видал (90+3  90.Спас Делев ), 9.Квадво Дуа (80  99.Руан Секо)
Резерви: 67.Дамян Христов, 5.Георги Терзиев, 7.Рик Джонатан, 10.Матиас Тисера, 88.Тодор Неделев, 90.Спас Делев, 99.Руан Секо, 22.Франко Русо
Треньор: Георги Дерменджиев

София, стадион "Българска армия"
Съдия: Драгомир Драганов

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

 

Снимки Костадин Андонов/Startphoto.bg: