ЦСКА-София загуби от Динамо (Киев) с 0:3 в контрола, играна в Австрия. Това бе трета проверка за тима в Австрия и втора поредна загуба след 2:5 от ФК Краснодар. В първия мач от лагера ЦСКА-София победи Легия Варшава с 1:0.

"Допускаме елементарни грешки, които ни костват много. Ясно е, че е такъв етапът сега, но не е хубаво. Отборът играе добре, тичат доста момчетата, но допускаме грешки на ниво детска градина, което не е добре за нас", коментира Христо Янев.

"На тоя етап не сме готови да изиграем пълни 90 минути, тренираме здраво. Те се влагат максимално, затова е нормално да им тежат краката накрая, но не е нормално да се допускат такива грешки", допълни Янев пред Diema Sport 2.

На въпрос, ще разчита ли на младите футболисти и през новия сезон, както бе през изминалия, наставникът каза: "Ще разчитаме, когато е възможно и когато можем да ги внедрим в отбора. На мен ми е ясно, че преследваме резултати и победи. Ние работим именно в тази насока. Не трябва да правим някакви трагедии от тези контроли. Виждаме къде са ни грешките, работим да ги отстраняваме."

"Симао е много далеч от останалите и затова игра само 15 минути. Ще му трябват поне 2-3 седмици да влезе във форма и да догони другите. Ако тогава е ОК, надявам се да помогне на останалите впоследствие", коментира Янев новото попълнение Давид Симао.

"Има отсъстващи, които са важни за отбора. Александър Дюлгеров има травма, която получи предишния мач и днес му дадохме малко почивка, но се надявам да е на линия за Интер. Изпитваме недостиг на някои позиции и сме принудени да пускаме момчета на непривични позиции, но го правим, за да запазим здравето на другите", завърши треньорът на ЦСКА-София.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

Програмата на Първа професионална лига