В последните дни водещата новина в родните медии е назначението на Милош Крушчич начело на ЦСКА. Не и официално, не в сайта на "червените", но пред няколко медии спортният директор на клуба Кристиано Джарета потвърди новината.

Кой обаче е Милош Крушчич? Това мъчи феновете на "армейците", които нямат много, да не кажем никаква информация относно кариерата на сърбина. По този повод БЛИЦ Спорт ще се опита да представи на своите читатели кратка визитка на Крушчич. Кратка, защото бяхме доста затруднени, тъй като в интернет нямаше особено много информация около кариерата на специалиста.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Милош Крушчич е роден на 3 октомври 1976 година в Белград (Югославия). Висок е 178 см и започва футболната си кариера в местния Партизан като защитник.

На 19 години се премества в Раднички (Белград) и играе в рамките на година в тима, след което преминава в Палилулац (Белград). След още една година следва трансфер в Спартак (Суботица), а още една по-късно вече е играч на Земун. 

Тук идва и първата "по-обемна" информация, тъй като е записано, че за клуба записва 63 срещи за 2 години, в които се разписва 5 пъти. От сръбския тим през 2001 година преминава в Ростов, където е и най-дългият му престой като футболист.

За руския клуб, в който в момента играе българинът Ивелин Попов, Крушчич записва 167 срещи за 6 години (близо 13 хиляди минути), в които се разписва 8 пъти. 

През 2007 година той слага край на кариерата си именно в Ростов. Иначе след трансфера му в клуба през 2001 година е повикан и на два пъти за втория тим на Югославия.

Треньорската му кариера започва през 2011 година в казахстанския Тараз, където е помощник до 2013 година. Следва преминаване в Литекс, където е помощник на Люпко Петрович.

През периода 2015-2017 година той е асистент и в състава на Спартак (Суботица). Оттам преминава в Металац Горни Милановац, където е старши треньор в рамките на една година, след което преминава в Земун. Води клуба в рамките на година в сръбската Първа лига.

Така стигаме и до пристигането му в ЦСКА. Милош дойде в тима на "червените" на 17 юни тази година като... анализатор, но само преди няколко дни бе обявен (пак повтаряме НЕОФИЦИАЛНО) за треньор.

С това завършва и кратката визитка на сръбския специалист Милош Крушчич, който през уикенда записа дебют начело на ЦСКА с победа 4:0 над Витоша (Бистрица). 

Последното нещо, което трябва да отбележим, е че Крушчич няма необходимия лиценз да води "армейците" в efbet Лига, заради което бе и глобен преди няколко седмици при успеха с 1:0 над Ботев (Пловдив), когато Люпко Петрович бе наказан.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020