Сагата с активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД приключва в понеделник. От 4 ноември нататък синдикът Дора Милева ще може да започне разпределянето на 8-те милиона лева към кредиторите. Срещу решението на съда до крайния срок на 29 октомври не е постъпила нито една жалба. СГС обаче ще нареди парите да тръгнат към кредиторите официално в понеделник. По този начин съдът се застрахова, в случай че някой е изпратил оспорване по пощата. Според запознати такива жалби няма. Така на 4 ноември всичко би трябвало да приключи.

Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов говори пред “Тема Спорт” в навечерието на края на сагата.

“Сметката за разпределението ще влезе в сила на 4 ноември и синдикът веднага ще може да започне на изплаща средствата към кредиторите. Искам изрично да подчертая, че клубът няма нищо общо с този процес. Нямаме никакво влияние и не зависи от нас. Ще започнат въпроси по тази тема, но нека не се спекулира. Ние сме платили парите, а а разпределението им не зависи от нас”, каза Трендафилов.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

“За жалост се узаконява една грандиозна манипулация. Както многократно изтъкнахме, ЦСКА плаща за имотите край морето, които няма да станат собственост на клуба. В името на ЦСКА обаче ръководството реши да преглътне това. Става въпрос за безпрецедентен случай, но…Имахме възможност да обжалваме, но се отказахме. Въпреки този сериозен дефект в цялата процедура ще оставим нещата да бъдат завършени. Но смятам, че действията на съдията и синдика по делото трябва да се разгледат внимателно и органите да се самозезират, защото няма друг такъв случай в историята - да платиш за нещо, което няма да стане твое”, подчертава пред изданието Трендафилов.

8-те милиона лева бяха платени от “Ред Енимълс” още на 11 октомври 2018 година и с тази сума ще се покрият близо 40 процента от дълговете на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Най-голямата сума ще бъде насочена към НАП - 4,5 млн.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020