Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич обясни, че при "армейците" не са обсъждали темата за намаляването на възнагражденията на футболистите си. Сърбинът каза колко трудно му е да стои затворен заради пандемията и да не работи.

"Добре съм, здрав съм, това е най-важното. Моите близки са в Сърбия, аз съм в София. Всеки ден съм в контакт с тях, не е лесно, разбира се. Малко е трудно без семейство, но постоянно се чуваме. Следим ситуацията и в Сърбия, и в България", започна сърбинът в интервюто, което даде за Дарик радио и Dsport. 

"За човек е трудно да се съсредоточи в нещо, когато е заобиколен от новини за коронавирус. Опитвам се да остана концентриран върху футбола. Старая се, но не е лесно. Гледам мачове, правя си планове. Анализирам работата си. Ежедневно съм  контакт с треньорите, защото повечето живеем в един и същи хотел. В контакт съм и с директорите - Стойчо Стоилов, Кристиано Джарета, Гриша Ганчев. Говорим много за футбол. Никой не може да каже със сигурност кога ще се поднови шампионатът, всичко зависи от ситуацията. Когато говоря с някой, винаги давам Китай за пример - излязоха от тази ситуация за три месеца. Но не съм сигурен, че европейските народи имат китайската дисциплина", добави наставникът на "червените".

"Аз винаги съм бил за това спорът да се реши на терена. Набрахме ход, на полуфинал за Купата сме. В лош момент за нас дойде това спиране. Всички гледат своя интерес. Всички отбори мислят кое е по-добро за тях в този момент. Всеки гледа себе си. Всичко е възможно, ако ситуацията се подобри. Аз съм уверен, че ще се намери най-доброто решение, само да се оправят нещата", каза Крушчич.

"Чувам се с играчите. Трудно им е. Най-трудно е за младите хора. Свикнали са с физическа активност. Въобще да не тренират или да тренират вкъщи е трудно. Ще видим как ще им се отрази, когато всичко това приключи. За мен е много трудно да седя вкъщи и нищо да не работя. Много е трудно физически и психически", каза още сръбският специалист.

"В контакт съм с Гриша Ганчев, говорим си за футбол, но досега не сме обсъждали намаляване на заплати. Не знам какво ще става", добави Милош Крушчич.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!