Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич е на мнение, че първенството трябва да бъде доиграно в пълен формат. В предаването "Домът на футбола" по Диема Спорт сърбинът говори и за ситуацията с футболистите, които се очаква да напуснат "Армията". 

"Искам да излезем от тази ситуация възможно най-скоро. В момента съм в София и чакам да се случи хубаво нещо. Исках бързо да мине всичко това, но след дълго време без работа, семейство, поне два месеца, но това е... Моето мнение е, че трябва първенството да завърши така както е започнало. Всичко останало според мен е импровизация. Всеки защитава своите интереси. Едни искат да се изиграе цялото първенство, други да се анулира. Всички искат да използват тази трудна ситуация за своите интереси", каза Крушчич.

„Имам аргументи защо да се играят повече мачове. Първият е заради правилата, вторият е препоръката на УЕФА, че първенствата да приключат до края на юни. Ако започнем през юни, ще има достатъчно време да приключи в пълен вариант. Три подготовки за шест меца е ненормално. През януари, края на май, а после и през лятото. Третият аргумент – българските клубове в Европа. Няма значение кои ще са. Имат полза. Ако първенството се играе до края на юли, футболистите ще влязат в състезанията в добър ритъм“, коментира треньорът на ЦСКА.

"Раул Албентоса е добър футболист. Беше контузен, не е участвал от началото на пролетта. Сега трябва да отиде да се оперира и след това ще се възстановява минимум два-три месеца. Не можеше да ни помогне до края на първенството. Искам да му благодаря, достатъчно е помогнал на отбора. Разделихме се и с Денис Давидов. Върнан Анита искаше да се прибере, защото не е бил отдавна вкъщи. Той е дошъл тук, за да играе мачове. Като няма такива, той иска да се върне у тях. Има вариант да се върне, ако се поднови първенството", обясни Крушчич, потвърждавайки новината на БЛИЦ.

„Ако контракта на футболиста изтича през лятото, е нормално да има интерес. Освен Рубен Пинто и Едвин Джеси, няма друг с изтичащ договор през юни. Трудно е сега да казвам варианти по тази тема, защото не знаем дали ще се поднови първенството, не се знае и докога ще се играе. Това е най-важното в момента. ЦСКА има достатъчно ресурси и млади футболисти. Ако погледнем последните два мача, например срещу Берое, имахме повече българи от чужденците. Имаме Митко Митков, Тонислав Йорданов. В ЦСКА са ни дали всички добри условия. Нямали сме никакви затруднения – финансови или на базата. Засега не чувствам затруднения. Имахме разговори и всички разбираме какво се случва в света“, каза сърбинът.

"Не сме тренирали, но бяхме в постоянен контакт с играчите. По "Вайбър" се шегуваме, опитахме да бъдем активни. Провеждахме онлайн тренировки. Тези, които има как, работят в домашни условия", подчерта Крушчич.

„Качеството на футбола няма да е на високо ниво в началото. Трудно е да се влезе в състезателен ритъм, както преди. Голяма е паузата, никога не била такава. Никой няма такъв опит. Не знам как ще изглеждаме. За всички нас това е нещо ново“, продължи той.

"Моето бъдеще го коментират всеки ден, свикнал съм. Това ми дава мотивация да работим още по-добре и да даваме всичко възможно. Тази година моето желание е да вземем Купата на България. Нямаме ултиматум от ръководството. Не работим по този начин. Футболът е за феновете. ЦСКА има най-върлите привърженици в България. Ако се играе без фенове, ще бъде тежко за нас", каза още Милош Крушчич.