Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев бе доволен от победата на своя тим с 2:1 над Ботев (Враца). Успехът бе първи за легендарния футболист, а с него разликата до лидера Лудогорец намаля на 5 точки. 

"Спечелихме, защото играхме добре. Създадохме много положения, трябваше да вкараме и повече голове, за да няма напрежение след 2:1. Много съм доволен от играта - и в защита, и в нападение", заяви Пенев.

"Когато получиш гол и остават малко минути, инстинктивно започваш да играеш в защита. Това е пътят, по който ще вървим. Разговарям с всички футболисти, знам кой къде е играл и преди това. Правим вътрешни ротации, всички играха добре - и тези, които започнаха, и тези които завършиха мача. Трябва да ги проверя играчите, затова ми е нужно да ги видя в официален мач", добави треньорът на "червените".

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Малинов беше за картон, но през първото полувреме показваш един критерий, второто-  друг. Не съм чел документите за глобата, но не съм съгласен. Може и да съм бил малко остър, винаги ще е така, когато се налага... Не си спомням с нещо да съм обидил съдиите. Може да съм прекалил, но не съм далеч от истината. Не мисля, че тези хора трябва да говорят за етика, дисциплина и морал. На мен ми е лесно, отивам на пресконференция и да отговарям: "Всичко е точно". Така е най-лесно", добави Пенев.

"Какво да кажа за Манолев? Решението е мое, всичко е приключено. Така ще бъде и с други футболисти. Заставам си зад решението, така трябва да бъде. Няма нищо лошо. Не трябва да има сърдити. Без значение кой е футболистът, не го правя за първи път. Момчето си е намерило отбор, ще играе", допълни специалистът.

"Да не се връщаме на мача във Варна, защото ни слушат и гледат, и сигурно някоя комисия заседава даже.

Мачът с Левски е дерби №1. Очаквам добър двубой и 3 точки, които са важни по пътя към титлата. Ще бъдем готови и подготвени за този сериозен мач. Излишно е да казвам, че ЦСКА винаги излиза за победа, особено под мое ръководство.", завърши Пенев.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка