Наставникът на ЦСКА Люпко Петрович даде пресконференция преди първата среща от третия квалификационен кръг в Лига Европа срещу Зоря (Луганск). Мачът е утре от 20:30 часа и ще се играе на Националния стадион "Васил Левски", което определено не се харесва на специалиста. 

"Не сме се подготвили добре, тъй като нямахме време в тренировките. Имаме информация за Зоря. Имат специфичен начин на игра. Що се отнася до Осиек, това е минало. Сега Зоря е пред нас. Украинският отбор е подготвен на 100 процента както физически ,така и тактически. Няма да ни бъде лесно, очаквам много борба", започна Петрович на брифинга.

"Общото между хърватския и украински футбол е, че се опитват да постигат успехи със свои кадри. Зоря са абсолютно преодолим отбор. Като човек, който води отбора, няма как да не вярвам в нашите възможности. Имаме достатъчно опитни футболисти. Не искам да казвам, че сме по-силни от тях. Зоря са сходни със съперника ни от предишния кръг", каза специалистът. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Определено се чувства умора. Надявам се днес да се подготвим добре за утрешния мач. Видяхте и в шампионатната среща. Бях принуден да вкарам Евандро, Соу и Тиаго. В момента имаме група от 15-16 футболисти, с които ще се опитаме да издържим. Пинто напусна последната тренировка. Не знам какво е неговото състояние. Турицов не беше напълно възстановен, но игра 60 минути срещу Осиек. Проблемите в атака ще ги реша аз, когато се поява на терена. Очаквам от Соу да започне да бележи. Ценя неговите качества и се надявам те да бъдат възнаградени с гол", продължи Петрович.

"Може би ще имат някакво предимство, че притежават българин в щаба си (б.р. - Веселин Бранимиров е помощник на Виктор Скрипник). Бранимиров ни познава по-добре от техните треньори. Очаквам борба и физически подготвен съперник. Номер 11 е добър на втория етаж. Громов, който вкара 4 гола в последните мачове, няма да пътува с отбора. Левият бек Шебелко е най-добрият играч, въпреки че е на 19 години. С изключение на тях, всички са на добро ниво. Определено фактът, че ще играем на "Васил Левски" е минус за нас. Направихме всичко възможно да домакинстваме на "Българска армия", но не се получи", каза треньорът на ЦСКА.

"Имаме тежък път до тази фаза. Дори да елиминираме Зоря, ще се изправим срещу отбор, който е отпочинал. Имахме 30 дни за подготовка, но някои футболисти се присъединиха по-късно. Някои бяха и контузени", добави Люпко Петрович.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020