Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Младият турски съдия Халил Умут Мелер е назначен за съдия на реванша от третия квалификационен кръг на Лига Европа между ФК Копенхаген и ЦСКА, пише „Тема Спорт“. Срещата ще се играе в четвъртък от 19:30 часа на стадион „Паркен“ в датската столица. Както е известно, „червените“ загубиха с 1:2 първата среща.

Това ще бъде четвърти мач в турнира за 32-годишния рефер, който е свирил и осем срещи между юношески национални отбори. Снощи беше съдия при победата на Фенербахче с 2:1 над Бурсаспор, като показа шест жълти картона и отсъди една дузпа, с която „канарчетата“ изравниха за 1:1.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Халил Умут Мелер през този сезон е ръководил два мача от Лига Европа – нулеровото равенство между македонския Шкупи и Рейнджърс и победата с 2:0 на Марибор над Чихура. Бил е съдия на юношеската евроквалификация до 17 г. между България и Украйна (0:3) вн стадион „Ивайло“ на 10 октомври 2017 г. През май тази година беше назначен от УЕФА за съдия на финала на европейското първенство до 17 г. между Италия и Холандия, спечелен от „лалетата“ след дузпи.

Проверка на БЛИЦ СПОРТ установи, че Халил Умут Мелер е наследник на емигранти от Македония. Той е роден в Измир, където баща му Селчук дълги години е треньор на местния футболен клуб Ефесспор. Халил играе футбол на аматьорско ниво в продължение на шест години, но след това отива в университет, където завършва физическо възпитание.

Докато е студен изкарва и съдийските курсове. Започва да ръководи мачове в регионалните групи на Измир, а от 2013 година е съдия с национална категория за Турция. Две години по-късно започва да свири в местния футболен елит, а от 2017 година е с международна категория. От 2011 година е семеен.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019