Двама ловци на автографи от Германия шокираха ЦСКА на летището в Базел, където "червените" кацнаха и се подготвят за плейофа в Лига Европа срещу едноименния швейцарски тим (утре от 21:30 часа). Гюнтер и Петер се оказаха баща и син от Фрайбург – подготвени като за футболна война, разказва пратеникът на "Труд". Бащата носеше книга за всички европейски първенства от 1996 до 2008 година, а синът – списък с имена и снимки на футболистите.

„Моля ви, помогнете ми да намеря Красимир Чомаков“, помоли Гюнтер, показвайки снимка на проектосъстава на националния отбор от Евро’96. В албума вече имаше подписи на Димитър Пенев и Христо Стоичков - взети преди години.

„Елате да видите с кои хора съм на снимка“, обърна се Чомаков, сега помощник-треньор на ЦСКА. И с гордост взе албума да го покаже на по-младите.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Двамата германци взеха автограф и от Пламен Марков, национален треньор на България от последното ни участие на европейско първенство през 2004 година. А един извади фланелка на националния отбор, на която от дълго време седи подпис на Димитър Пенев.

„Дошли сме заради вас, ето че пристигна и албанският Тирана, но там няма интересни. Базел не е силен отбор, ще ги биете!“, казаха германците. 

Новото хоби в българския гранд е плейстейшънът. Още на летище София служителите се чудеха какво носят повечето футболисти в дървени куфари. Оказа се, че това са електронни игри и в тима се вихрят състезания. Препоръката към всички е да стоят по стаите си в луксозния хотел „Мариот“ и да спазват всички медицински мерки, въпреки че няма нито една положителна проба за коронавирус.

„Боинг“-ът на ЦСКА пристигна за 2 часа. Традиционно „червените“ поканиха славните ветерани Димитър Пенев, Петър Жеков, Георги Велинов и Димитър Якимов редом до изпълнителния директор Пламен Марков. Групата е редуцирана само до 55 души, което е по изискване на УЕФА.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа