Бившият футболист на националния отбор на България и в момента помощник-треньор на швейцарския Аарау Петър Александров сподели очакванията си за евробитката на ЦСКА с местния гранд Базел. Той определи шансовете на двата отбора като равни и призна, че очаква отворен мач (четвъртък, 21:30) с много голове.

"В последните десетина години така се случи, че Базел доста често играеше с български отбори - с Лудогорец и с ЦСКА. С интерес очаквам този мач. Мисля, че двата отбора имат добри шансове. И Базел има своите шансове, защото играе вкъщи, въпреки че няма да има публика. ЦСКА също има своите шансове, все пак в близкото минало винаги е бил отбор, който се представя добре в турнирите. Сега в момента също имат добър отбор и шансове да влязат в групите", започна Александров интервюто си пред ДАРИК. 

"Преди два часа излезе последната новина, че президентът на Базел няма да се кандидатира като такъв на следващото събрание, но ще остане като основен спонсор на отбора. Той е с най-много акции в отбора. От доста време Базел има проблеми - смениха треньора, има много нови състезатели и затова може би не успяха да стартират добре в първенството. В Лига Европа се представят горе-долу добре. Ще видим до къде ще стигнат".

"Доста голяма е промяната в Базел. Затова и в последните години Йънг Бойс е шампион на Швейцария, не Базел. Няма нищо този отбор с онзи, който беше преди 4-5 години. Все пак Базел има своето име. До колкото знам е в първите 25 в Европа, но в момента отборът има своите проблеми", добави бившият футболист. 

"И двата отбора имат повече проблеми в защита, отколкото в нападение. И Базел, и ЦСКА имат в атака по-добри футболисти. Така че очаквам отворен мач с доста голове".

"Бразилецът в атака е много добър футболист, дори се изненадвам, че все още е в Базел. Имат двама опитни футболисти в срядата. Единият може да се каже, че е нападател - Валентин Щокър, който е и капитан на отбора. Фабиан Фрай също е опитен състезател. Но и ЦСКА има своите добри футболисти, а и отборът е добър в момента. Харесва ми Тиаго в средата на терена, Кейта с неговата бързина и подаването му, а напред ми харесва Али Соу, въпреки че в България той е критикуван, че доста положения пропусна. Все пак един нападател, който има положения, той вкарва и доста голове. Ако той вкарваше всяко положение, той нямаше да играе в ЦСКА, а щеше да бъде в някой от големите отбори, но за мен той е добър футболист".

"Малко или много е предимство за Базел това, че играе на собствения си стадион. Но мисля, че без фенове това предимство не е толкова голямо и ЦСКА имат своите добри шансове", завърши Петър Александров.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа