Това, което се случи в Борисовата градина вчера на мача ЦСКА - ЦСКА 1948, е най-срамното, най-грозното и най-отвратителното тъмно творение в историята на българския футбол. Да мразиш, да псуваш, да посегнеш на хора, които са били идоли на стотици хиляди от твоята вяра, е граничещ с морална импотентност акт.  

Днес цесекар срещу цесекар е по-страшно от цесекар срещу левскар. По-страшно е от българин срещу турчин 500 години наред. По-страшно е от Баташкото клане. Защо ли? Защото снощи станахме свидетели на духовно клане, в което някои с физически средства се опитаха да отсекат авторитета на големи имена във футбола ни.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Но извършиха духовно клане върху себе си, показвайки на всеослушание мрака на човешката природа.  Мрак, в който властва омразата.

Стойчо, Ради, Любо никога през живота си не са виждали такава омраза  - тъмна и свирепа. Да, за 90% от феновете на ЦСКА друг такъв отбор няма и не съществува. Никой обаче не бива по такъв начин да оплюва тези, които са дали много повече от него за клуба със свещените четири букви.  За въпросните някои тримата са грешници, но ако погледнем историята и се отърсим от плоските емоции, ще видим, че те са светини. И ако смяташ, че светецът е сгрешил, покажи му по мирен начин какво говори сърцето ти.  

Разумът обаче казва друго. Цялото това безумие трябва най-после да спре! Защото ако снощи хвърляха камъни, утре ще хвърлят трупове. Веднъж завинаги ЦСКА трябва да бъде само един. Такъв, какъвто историята го помни, знае и приема. А главните виновници за снощното духовно клане всъщност са господата, убили ЦСКА преди години. И няма  как да не зададем отново въпроса дали някога ще има възмездие за тях.

Да, ЦСКА възкръсна, но не е единен. А най-ужасяващото е, че днес свои убиват свои. Тези, които преди години държаха ръцете си, днес държат оръжие.  Оръжие на омразата? Не само. Оръжие и на глупостта.    
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ