Едно от новите попълнения на ЦСКА Кевин Меркадо призна, че не вкарва много голове, но се надява да направи много асистенции с червения екип.

„Не съм от тези, които вкарват много голове, но правя много асистенции. Ще работя върху завършващия удар. Както видях, ЦСКА е много важен клуб и добре, че получих възможност да съм тук. Сега искам да се концентрирам върху играта си и да се раздам максимално на терена. Гледал съм в интернет, видях невероятните фенове и затова нито за миг не се поколебах преди да дойда и да приема предложението”, сподели Меркардо пред сайта на клуба.

Според него футболът в Южна Америка не се различава много от този в Европа. „Започнах в Еквадор с екипа на Кито, имах възможност да отида в Гранада, а последната година бях състезател на аржентинския Сармиенто. Според мен няма толкова голяма разлика, просто европейският футбол е най-гледаният по света и трябва да се адаптирам максимално бързо, за да съм полезен на отбора”, каза още еквадорецът.

„Дойдох, за да се раздам максимално за клуба. Искам да радвам феновете. Трябва да станем шампиони, искам да съм полезен. Най-важното е да дам своя принос за отбора. Трябва да сме екип и да показваме добра игра. Другото ще дойде само”, коментира Меркадо за целите си в клуба.

„Само ЦСКА!”, завърши крилото на български.

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига